A-ha – True North

Musikk

Omslaget til albumet True North av A-ha

Magne Furuholmen var i Svømmehallen i Bodø for plate- og filmlansering. Jeg var på plass og anmeldte. 

– Det er rart å tenke på at det bare er et år og seks dager siden hele Arktisk Filharmoni, A-ha og et helt produksjonsteam var akkurat der dere i publikum nå sitter og spilte inn en plate over to dager. Det var leder for Svømmehallen scene, og festivalsjef i Parkenfestivalen i Bodø, Gøran Aaamodt som sa dette under Q&A-sesjonen etter at filmen True North hadde blitt vist under lanseringsfesten for både den og albumet, med samme navn, som A-ha ga ut fredag 21. oktober. I dette panelet deltok også Magne Furuholmen, som hadde tatt turen nordover.

For det var i Svømmehallen scene, en nedlagt svømmehall i Bodø som stod tom i tjue år og forfalt, at A-ha ankom med et helt nytt album av nye låter og spilte inn musikken live, sammen med Arktisk Filharmoni. Det hele var et samarbeid mellom A-ha, Bodø 2024 (Bodø er Europas kulturhovedstad i 2024) og Svømmehallen scene.

La meg først si at det som burde fått 10/10 i dette prosjektet er at man ga ungdommer i Bodø og omegn sjansen til å delta som en vital del av prosjektet. Noen var produksjonsassistenter, noen rigget, noen filmet og dokumenterte (vi fikk se en liten dokumentar om produksjonen før selve hovedfilmen) og ungdommene fikk en unik sjanse til å være med på noe som ga et profesjonelt resultat.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen