ABBA – Voyage

Musikk
ABBA - The Movie

ABBA - Voyage

Har bandet som er nummer 1 i England denne uken egentlig noe å tilby i 2021?

Det har vært sagt og skrevet mye om at det nye albumet Voyage som ABBA helt overraskende og plutselig ga ut nå i høst «har sine øyeblikk», men er helhetlig svakt. Men det later til at de som skriver dette helt har glemt er at slik er alle ABBA-album. På Arrival får du Dancing Queen, men du får også Dum Dum Diddle. På tredjealbumet, ABBA, får du SOS, Mamma Mia og Rock Me, men du får også grusom svensktopp i form av I Do, I Do, I Do. Selv på ABBAs to beste albumøyeblikk, Super Trouper og The Visitors får du noe banalt fyllstoff som drar helhetsinntrykket ned.

Men når ABBA var bra, så var de genialt bra. Dette har jeg alltid skjønt, selv i perioden fra 1982 hvor man ikke kunne innrømme at ABBA var bra og fram til ABBA Gold kom ut på tidlig 90-tall og folk kunne innrømme det igjen. Jeg har alltid holdt dem høyt, og har med glede sett at verden etter hvert innrømte at dette var et av tidenes beste popband. Men det er også hovedproblemet til Voyage: Det er lite som når opp til gamle høyder. Dessverre.

Platen har blitt akkurat som jeg forventet. Det er noen låter hvor jeg tenker «Jøss, dette var slett ikke verst» til sanger som er «Huff, dette var heller kjedelig.» Men jeg er ikke blant disse som skal påstå at det er først nå at ABBA høres ut som en forlengelse av musikal-arbeidet låtskriverne Bjørn Ulveus og Benny Anderson har holdt på med. For ABBA har alltid gjort musikal-lignende musikk. De tre siste låtene på The Album er til og med opplistet som The Girl With the Golden Hair: Three Scenes From a Mini-Musical, for pokker. Hvor historieløse er de andre musikkanmelderne som bruker dette med musikalmusikk som et stikk mot det nye albumet, egentlig?

Musikken høres ut som ABBA alltid har gjort. Og det er jeg glad for. I motsetning til alt for mange andre gamle artister som skal gjøre comeback har de ikke ringt Kygo, Alan Walker Ed Sheeran, for hjelp. De har ikke engang forsøkt å late som at de skjønner dagens musikk. Og det ser ut til at tidløs popmusikk fortsatt slår an. For Voyage gikk rett inn som nummer én i England denne uken og er den raskest selgende platen av et band på over åtte år!

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter!

 

2 thoughts on “ABBA – Voyage

  1. Hi Hogne, I would love to understand your opinion about it. Do you know an online Norwegian-English translation engine? Deepl and reverso do not offer it.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen