Alle sammen er fantastiske

Lego
Everyone is awesome Lego

Jeg hadde i kveld stor glede ved å bygge det nye Lego-settet «Everyone is awesome». At mange homofobe og rasistiske mennesker har latt seg provosere av dette Lego-settet gjorde at jeg koste meg ekstra mye da jeg bygget det.

Everyone is awesome Lego box

Lego ga ut settet 1. juni og tanken bak er å feire alle mennesker, uansett hvem de er, hva de identifiserer seg som, hvem de elsker eller hvordan de ser ut. Alle er fantastiske!

Dette har falt mange folk på nettet tungt for brystet. Folk har beskyldt Lego for å promotere homofili som normalt overfor barn og at det burde de holde seg for gode til. I tillegg har selvsagt mange ment at politikk burde holdes borte fra leken og kosen. Og så har vi de som mener at dette bare er en del av den pågående kampen for å si at det ikke er ok å være hvit. Noen har til og med kalt settet rasistisk!

De som kjenner meg vet at dette er holdninger jeg finner helt pling i bollen. Homofil er normalt og det er helt ok at barn får vite om det. Å si at alle mennesker er like mye verdt er ikke politikk. Det er sunn fornuft. Og det er en hvit figur der også.

Minifigurer fra Everyone is Awesome Lego-sett

Men: Lego har aldri sagt rett ut at dette er et pride-sett. De har bare sagt at de vil lage et byggesett som viser verdens mangfold, og at alle mennesker er like mye verdt.

Kort sagt: Om du lar deg provosere av et sett av plastbrikker, så har du det høyst sannsynlig ikke godt med deg selv. Det er bare å la være og kjøpe det om du ikke liker det. Og så kan du gå videre i livet ditt. Enkelt, hva?

Når det er sagt så er det mange store selskap som hiver seg på bølgen med pride og bare later som. For eksempel benytter mange det som en anledning til å selge litt mer, og de bryr seg ikke så mye om saken. Det er også pinlig å se store multinasjonale selskap lage regnbuefargede versjoner av logoen sin som de kun viser på sosiale medier her i Vesten. I Midt-Østen, Russland og andre homofiendtlige land har de ikke regnbue-logo. Lego derimot lar dette sette være til salgs i alle land.

Jeg synes denne tweeten oppsummerer det hele veldig fint:

Her noen bilder fra da jeg bygget settet:

Nyåpnet boks

Boksen er åpnet. Nå må posene åpnes!

Posene er åpnet

Så! Da er vi klare til å begynne med byggingen.

Plater og første rad

Baseplatene er på plass og første rad med brikker er på.

Regnbue-farger og base

Vi er godt i gang nå, og vi ser hvor på baseplaten figurene skal stå.

Farger og bakvegg på Everyone is awesome

Bakveggen på settet tar form. Som du kan se er designet veldig enkelt. Likevel ser settet bare så lekkert ut!

Pyskedelia i farger - Everyone is awesome

Alt er klart i denne fargeverden til at innbyggerne kan flytte inn.

Everyone is awesome ferdigbygget

Ferdig! Er det ikke fint, hva? Og husk: Ute i verden sitter det masse folk som blir provosert av dette, og skriver stygge kommentarer på nettet. Added bonus, kalles sånt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen