Annette Gil – Teenage Rage

Musikk
Anette Gil - Teenage Rage

Glem Lady Gaga! Hils på Lady Gugu og alle de andre damene i Annette Gils univers!

Allerede før jeg leste presseskrivet fra plateselskapet, gikk tankene mine til Siouxsie and the Banshees da jeg satte i gang Annette Gils nyeste soloalbum, Teenage Rage. Men det er også en del Bowie her. Kanskje ikke så rart når hun er fast medlem i Bowie-hyllestbandet The Goone Squad, sammen med Espen Beranek Holm, Anders Baasmo Christiansen og Håvard Bakke.

Ta åpningslåten Top of the Hill, for eksempel. Perkusjonen, melodilinjen og syngemåten på versene og det perfekte refrenget, som kommer inn akkurat når det skal, er pur Bowie i stil. Langt i fra noe plagiat, men det er noe jeg levende kan se for meg at Bowie kunne ha skrevet.

Gil har også vært frontfigur i bandet Seven, som fikk mye omtale i sin tid, men hun har gått til de virkelig store musikalske høydene i sin solokarriere. Hun har nemlig skikkelig teft for å skrive melodier. I Need the Storm er en herlig radiovennlig låt, med nydelige vokalharmonier og herlige analoge synthlyder som krydrer låten, mens et crescendo av trommer bygger seg opp til refrenget. Det er noe Shakespeare’s Sister og tidlig 90-tall over det.

Les hele anmeldelsen av albumet hos Musikknyheter!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen