AURORA – What Happened to the Heart

Musikk
Albumomslaget til What Happened to the Heart med Aurora

Dronningen regjerer fortsatt i sitt dronningdømme og leverer et mesterverk av en plate.

Hoi! Det er ikke lett å vite hvor man skal begynne med det nye Aurora-albumet, What Happened to the Heart?. Ikke bare er det seksten sanger, og over en time, langt. Det er også fylt med gjesteartister som Ane Brun, Matias Tellez, Tom Rowlands fra The Chemical Brothers, Chris Greatti (Yungblud, , Blink-182, Pussy Riot), Dave Hamelin (Beyonce, King Princess and Zara Larsso, i tillegg til Magnus Skylstad, som har vært med siden starten. På toppen av det hele beskriver Aurora det som sitt vanskeligste og mest personlige album. Hun tvang seg selv til å skrive på andre plasser enn i skogen, hvor hun føler seg trygg, og albumet er spilt inn i Norge, Tyskland, London og Los Angeles.

Hovedtemaet er natur, miljøvern, feminisme, helbredelse og koplingen mellom jorden og hjertet. Ifølge Aurora er det et introvert album. Alt dette skal jeg altså ta inn over meg mens jeg hører og noterer meg gjennom det.

Åpningssporet Echoes of my Shadow er som en blanding av en folkeballade og en salme. Arrangementet blir etter hvert en slags merkelig blanding mellom mektig og minimalistisk. Og med hennes stemme på toppen er det gåsehudfremkallende og som en drøm.

Da er det passende at neste låt er drømmepop. To Be Alright har et refreng som er pur Bel Canto og låten er som om den har tatt det beste av 80-tallet og 90-tallet og mikset det sammen i en magisk eventyrblanding.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen