Boris på Blå i Oslo

Musikk
Atsuo i Boris legger hodet bakover mens han slår trommer da Boris holdt konsert på Blå i Oslo. Han har blålilla lys på seg.

Wata i Boris spiller gitar, iført en rød kjole, i gulhvitt lys og masse røyk. Vi ser en vegg av høyttalere bak henne.

Konsert som får en Boeing 747 til å framstå som en østers i sammenligning.

Tilfeldighetene skulle ha det til at 16. mai i år var det på dagen tretten år siden sist jeg så de japanske noise/punk/hard/prog/pop/psykedelia/drone-rockerne Boris på konsert. Verdens mest populære undergrunnsband besøkte Blå i Oslo og spilte to dager på rad. Første dag var det punk og hardtslående rock fra egenutgitte NO fra 2020 og Heavy Rocks og W, begge fra 2022. Vi var derimot til stede dagen etter, da de serverte dronemusikken fra albumet Fade, som også kom i fjor.

Boris spiller høyt. Nei, høyt vil være en fornærmelse mot uttrykket høyt. De spiller jævla sinnssykt forpult, smertefullt og øreblødende høyt. Hele kroppen vibrerer og det var tider jeg var sikker på at både forsterkere, scene, møbler og flasker og glass skulle begynne å danse jenka ut i salen. For ikke å snakke om lungene, tarmene og jekslene mine. Den skjelvende dronestøyen ble akkompagnert av røyk nok til å ta livet av en elefant og en lyssetting som gjorde det tilnærmet umulig å fotografere ansiktene til hovedgitarist Wata og rytmegitarist Takeshi. Atsuo sitt sminkede ansikt bak trommesettet var derimot mer synlig, for siden det er omtrent ingen trommer i musikken fra Fade stod han store deler av konserten med armene i været og stirret intenst på publikum.

Les hele anmeldelsen på Musikknyeter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen