Brennende hus og sildeoljetanker

Musikk
Madrugada og Ane Brun på Moldejazz

Madrugada - Foto: Knut Åserud

Madrugada er tilbake større enn noensinne. Men har de blitt voksne? Les mitt store intervju med veteranene her. 

Høsten 2018 ble det postet ting på web og sosiale medier som gjorde at folk begynte å lure på om det virkelig var sant: Skulle Madrugada gjenforenes? Selv etter at gitarist Robert Burås døde i 2007 og bandet, som fram til da hadde hatt nesten ti år med bare oppadgående suksesskurve, la opp for godt i 2008?

Triumfferd

I januar 2019 var det klart: Madrugada skulle gjenforenes og dra ut på jubileumsturné for å markere tjueårsjubileet til debutalbumet. Og ikke bare det: Originalmedlemmet Jon Lauvland Pettersen som forlot bandet i 2002 kom tilbake.

Turneen var en triumfferd, og Madrugada skjønte at de hadde et større publikum enn noen gang, og bestemte seg for å fortsette. Men dersom de skulle ut på ny turné så måtte de ha ny musikk å servere. Nå er det splitter nye albumet «Chimes at Midnight» klart. Men trass i oppturen i 2019 ble det ikke et enkelt album å få i havn.

Som i Saigon

– Det startet veldig bra i januar 2020, sier Jon Lauvland Pettersen. Vi intervjuer trioen over Teams. Han og Sivert Høyem sitter hos Warner i Oslo, mens Frode Jacobsen skulle vært med oss hjemmefra.

– Vi var i studio i Los Angeles, rett før pandemien startet og da var veldig fint. Men så tok det en uventet og litt mørkere vending.

Nå kommer Frode Jacobsen inn i møtet. Det er et helt annet liv Madrugada lever i dag, enn da de ga ut forrige plate for 14 år siden. Nå er de fedre, med familie som må få forrang foran samtaler med journalister.

Les hele intervjuet på Musikknyheter.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen