Carbon Based Life Forms – Seeker

Musikk
Carbon Based Lifeforms har konsert

Omslaget til Carbon Based Lifeforms sitt album Seeker

Trenger du å chille litt i sommervarmen? Svenske ambient-mestere inviterer til chill out.

Det er over 15 år siden jeg fikk en innføring i den svenske duoen Carbon Based Lifeforms elektroniske ambient-univers. Det er også over tjue år siden debutalbumet Hydroponic Garden. Etterfølgerne World of Sleepers og Interloper har også ligget høyt på min spilleliste, og sporet Somwhere in Russia fra den svært ambiente platen Twentythree, som kom for tolv år siden (yikes!) er et av de mest spilte sporene noensinne på mine spillelister.

For to år siden kom den svært minimalistiske og dronete Stochastic, som tok dem tilbake til stilen som de hadde på sistnevnte album. Dette til stor forskjell fra forløperen Derelicts, som hadde mer rytmer og melodi.

Nå er albumet Seeker her og det fungerer nesten som en oppfølger til Derelicts. Jeg hører også mye av stilen de hadde på det de gjorde i årene 2006 – 2010. Ikke minst på tittelsporet, som åpner albumet. Her kommer er de elektroniske beatsene i full gang allerede fra start.

Tempoet endres på den todelte Bloom som gir klare vibber til sci-fi-film, noe som passer bra med temaet vi finner på det Moebius-inspirerte omslaget. Dessverre blir dette litt generisk, og det minner litt for mye om den type musikk du kan kjøpe billig på nett for å legge på videoen eller dokumentaren din. Da fungerer del to bedre, som ligger mer i dronete landskap igjen.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen