Christel Alsos på Kulturfabrikken i Kristiansund

Musikk

Christel Alsos - Good to be queen

Christel Alsos ble tatt imot som en dronning da hun kom tilbake for å holde konsert i Kristiansund. Denne gang i byens imponerende nye storstue, Kulturfabrikken.

Christel Alsos som Force Ghost
Christel Alsos som Force Ghost fra Star Wars

(Klikk på bildene i artikkelen for å se dem i stor utgave)

Siden jeg kjenner Christel, hun vokste opp i nabohuset på Fauske, skal jeg ikke skrive noen direkte anmeldelse. Men jeg kan si at det var en strålende konsert. Denne gangen har hun, som hun selv sier, gått mer ned til kjernen i musikken. Det er bare hun, en keyboardist og en gitarist på scenen. Og det kler musikken hennes kjempegodt, og de som var på Kulturfabrikken åt ut av hånden hennes.

Christel krydrer også forestillingen med sjarmerende historier mellom låtene, og understreker dem gjerne med sin egne herlige latter og en oppriktig trygghet på scenen. Og så har vi stemmen. Hun har alltid hatt en stor stemme, men nå synger hun bedre enn jeg noensinne har hørt henne.

Christel Alsos og nordlys
Christel Alsos under nordlyset, som manes fram av Daniel Sørensen

Hva så med den nystartede Kulturfabrikken i Kristiansund? Jeg var så heldig at jeg fikk en omvisning i fjor høst, bare noen uke før åpning, så jeg hadde en høvelig god ide om hvordan det kom til å se ut. Men jeg var uforberedt på hvor bra lyden var inne i konsertsalen. Her holdt primus motor, Øivind Frisvoldm det han lovet da han viste meg rundt i et høvelig uferdig lokale i september 2019.

Det er også imponerende hvor mye bra de skal ha utover våren og høsten, og jeg håper virkelig de lykkes, slik som Terminalen i Ålesund har gjort. De har klart å skape en konsertkultur vi helt mangler her i Molde. Jeg misunner Nordmøre og Sunnmøre dette.

Sjekk ellers bildegalleriet fra Christels konsert her:
Christel Alsos at Kulturfabrikken

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen