Derfor skal du bytte Facebook-passord. Med en eneste gang!

Facebook Sosiale Medier

50 millioner Facebook-brukere oppdaget sist fredag at de var blitt logget ut av Facebook. Ikke bare én plass, men på PC-en, mobilen, i Messenger-appen og alle plasser hvor de hadde brukt Facebook for å logge seg på. Facebook sier det ikke er noe å være bekymret for. Ikke hør på Facebook, men bytt passordet ditt nå!

Grunnen til at man hadde blitt logget ut fikk man vite da man logget seg på Facebook igjen: Facebook hadde oppdaget et sikkerhetshull som kunne ramme alle disse 50 millioner brukerne. Kort fortalt var sikkerhetshullet av en slik art at uvedkommende kunne utnytte «tokens» som blir brukt for å holde deg innlogget på Facebook, slik at du skal slippe skrive brukernavn og passord hver gang du bruker tjenesten. Andre kunne ta disse «tokens» i bruk og dermed misbruke din Facebook-konto som de ønsket.

Facebook var straks ute og forklarte at alt var under kontroll og at det ikke var nødvendig å bytte passord. Det skal du ikke høre på! Dersom du ikke allerede har endret passord etter dette sikkerhetsbruddet, gjør det nå! Uansett om du var rammet av dette sikkerhetshullet eller ikke.

Hvorfor? Fordi:

Facebook kan rett og slett ikke garantere, uansett hvor mye de påstår det, at andre ikke har tilgang til kontoen din nå. Det har de ingen oversikt over.

Facebook har flere ganger de siste to årene blitt tatt med buksene nede for å ha løyet, eller i beste fall skjult sannheten, om hva de har delt av opplysninger om deg. Mark Zuckerberg har måttet stå skolerett, både i Senatet i USA og for EU-kommisjonen, etter at det kom fram hvor mye data Facebook gir fra seg om deg, for å tjene penger.

Og senest for en måned siden kom det fram at grunnen til at de vil at du skal legge inn mobilnummeret ditt ikke er fordi de er opptatte av din sikkerhet. Det er fordi at de kan selge mobilnummeret ditt til sms- og telefonspammere.

Når man sitter på så mange personopplysninger som Facebook gjør, må det være nulltoleranse på denne type feil. Man kan ikke sikre seg godt nok, og det burde være rutine å skifte passord for alle brukerne med en gang slikt skjer.

Dersom du tror Facebook bryr seg om deg og din sikkerhet, så tar du feil. Ok, det gjør det indirekte, men de er først og fremst bekymret for eierne og aksjekursen. Dersom de gikk ut og sa at «alle må bytte passord» ville det være nok en skandale, i et allerede vanskelig år. Dette vill gått utover aksjekurs og investorer. Og det er de Facebook tenker på. Ikke deg. Husk at du er varen deres.

Slik endrer du passordet ditt:

 1. Gå til Innstillinger:
  Innstillinger
 2. Velg Sikkerhet og innlogging ute til venstre:
  Sikkerhet og innlogging
 3. Finn seksjonen som heter Innlogging:
  Innlogging
 4. Klikk på knappen Rediger bak Endre passord
 5. I skjemaet som kommer inn må du fylle inn passordet du har i dag i feltet Gjeldende. Deretter skriver du inn et nytt passord i feltet Nytt, og gjentar dette i feltet Gjenta nytt passord:
  Passord
 6. Klikk på Lagre endringer når du har endret passordet.
 7. Når passordet er endret vil du få opp denne meldingen:
  Passord endret
 8. Velg Gå gjennom andre enheter og klikk deretter på Fortsett.
 9. Du vil nå få en oversikt over alle plasser der du har logget deg inn med Facebook. Velg Logg ut av alle økter:
  Logge ut
 10. I skjemaet som kommer ut velger du Logg ut:
  Logg ut
 11. Du vil nå bli logget ut alle plasser hvor du har brukt Facebook for å logge på. På denne måten sikrer du best mulig at de «tokens» jeg har beskrevet over ikke kan bli brukt mot disse påloggingene.

Så ikke hør på Facebook. Endre passordet ditt. Nå!

Hva synes du om dette tipset? Noe du lurer på? Noe du vil legge til? Bruk kommentarfeltet under her!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen