Derfor skal du ikke finne ditt sexy julenavn eller hvordan du ser ut som filmstjerne

Facebook Sosiale Medier

Testresultater

Etter en lang pause har folk begynt å ta Nametests igjen. De poster «Dette er mitt sexy julenavn,» som ser ut til å ha overtatt etter den forrige runden «Hvordan jeg ville sett ut som filmstjerne.» IKKE TA DISSE TESTENE!

Se for deg følgende situasjon: En person sier: «Gi meg tilgang til all din personlige informasjon, bildene dine, all personlig informasjon og bildene til vennene dine og alt det du skriver eller sier i framtiden, og så skal jeg fortelle deg hva ditt sexy julenavn er.»

Hva ville du svart? Jeg tipper: «Drit og dra!»

Men når dette skjer på Facebook, sier folk: «Ja, fortell meg hva mitt sexy julenavn er! Eller hvilken kjendis jeg ligner på!»

Nametests forteller deg ikke dette for å være snill. Når du gir Nametests tilgang til din Facebook-profil, må du akseptere flere sider fulle av punkter som er skrevet på et så vanskelig språk at selv advokater vil ha problemer med å forstå hva som står. Men hei, det er bare på skøy, ikke sant?

Nei! Du gir dem full tilgang til profilen din. Men det er ikke det verste! Du gir dem også tilgang til dine venners informasjon, bilder og postinger! For med en gang du har gitt Nametests tilgang til profilen din går de gjennom hele vennelisten din og samler inn all informasjon som vennene dine ikke har skjult totalt for omverden.

Og ikke bare det: Det kom i sommer fram opplysninger om at det ikke en gang hjelper at vennene dine har skjult informasjonen sin. Nametests utnytter nemlig et sikkerhetshull som gjør at de får tak i det de vil ha, uansett!

Nametests bruker informasjonen til å selge til spammere, hackere og organisasjoner som jobber med å påvirke presidentvalg, Brexit ol (les artikkelen over om du ikke tror meg).

Det du i realiteten gjør er at du kjøper en teit test, og prisen er å gi vekk informasjon om vennene dine, uten at de vet om det. Og du gir dem tilgang til alt du noensinne har postet, og kommer til å poste, på Facebook.

Så hva gjør du om du har brukt Nametetst. Er det for sent? Vel, du kan stoppe dem fra å få tilgang til dine framtidige venner og postinger. Dette gjør du under sikkerhetsinnstillingene på Facebook. Dette har jeg laget en egen artikkel om (på engelsk). Blokkér dem, med en eneste gang!

Tommelfingerregel: Dersom en app ber deg om tilgang til din Facebook-konto, og serverer deg flere sider med vilkår som er skrevet i vanskelige ordelag, ikke installer den! Så enkelt er det.

Du kan heller sende meg et bilde, så skal jeg g i deg et sexy julenavn. Eller fortelle deg hvilken kjendis du ligner på. Og det uten at jeg krever at du gir meg all informasjon om vennene dine!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen