Det går fint med Di Derre og KORK

Fotografi Musikk

Di Derre med KORK - Live i marka

Ja, det går fint. Spesielt når man i dag fikk tilsendt coveret til den kommende LP-, CD- og nedlast- og strømbare utgaven av Di Derre og Kringkastingsorkesterets livealbum. Gjett hvem som tok coverbildet…

Det var 15. og 17. august i år at Di Derre og KORK spilte tre utsolgte konserter på Frognerseteren Amfi i Oslo. Jeg var på første konserten (for ikke å gå i veien for tv-kameraene som filmet lørdag) og fotograferte for bandet. Det er alltid skitskøy å fotografere Di Derre, og det ble ikke noe mindre gøy med hele KORK på slep.

Jeg har sjelden tatt bilder fra en konsert som det har vært så stor etterspørsel etter. NRK kjøpte bilder for å promotere sendingen sin før de viste hele konserten på NRK1 lørdag 14. september (750 000 mennesker så det da det ble sendt og strømmetallene i etterkant er nok også bra, vil jeg tro, vi snakker om et band som stort sett selger ut overalt hvor de drar). Flere aviser som ville skrive om konserten i ettertid kjøpte også bilder, og både foreningen som driver Frognerseteren, samt KORK ville ha kopier.

Kort tid etter ble jeg spurt av Di Derre om jeg kunne velge ut mitt favorittbilde som kunne brukes som cover. For det viste seg at bandet ble selv så fornøyde med konserten at det ble bestemt at det skulle gis ut live-album fra hendelsen.

Og bildet jeg valgte ut ble coverbildet, og resultatet etter at designeren hadde slått seg løs kan du se over. Jeg synes det ble et dritfett cover, og liker spesielt detaljen med STEREO øverst. På baksiden ser det slik ut (klikk for å se i stor utgave):

Di Derre og KORK bakside

 

Baksidebildet ble tatt da bandet bukket og takket for seg, sammen med KORK. Jeg tok også en rekke bilder fra hele konserten, og mange av dem danderer også innsiden av coveret (klikk for å se i stor utgave):

Di Derre og KORK - innecover

Di Derre og KORK - innecover 2

 

Albumet kommer ut 1. november, og det er mange fine musikalske øyeblikk der. Og kjøp LP-en da! For da får du et knakende fint og stort cover…

Om du vil se alle bildene jeg valgte ut fra konserten, og som har vært publisert rundt omkring, kan du klikke på fotoalbumet her og se alle sammen:

Di Derre and KORK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen