Det var 2020

Personlig

Ego første nyttårsdag 2020

For et år 2020 har vært. Det har vært tungt for mange av oss. Og for meg på det personlige plan var det en berg-og-dal-bane av dimensjoner. Masse forandringer! Her er det du har ventet på: Min årsoppsummering!

1. Gjorde du noe i 2020 som du aldri har gjort før?
Etter 27 år flyttet jeg tilbake til Fauske, hvor jeg vokste opp fra 1978 til 1992, før jeg dro ut i verden. Å flytte hjem har jeg aldri gjort før. Og jeg hadde vel aldri noensinne sett for meg at jeg skulle gjøre det heller. Men er det noe jeg har lært er det at man aldri skal si aldri. Jeg byttet også karriere, og kuttet alle bånd med en person jeg burde fått ut av livet mitt for lenge siden.

2. Holdt du nyttårsforsettene, og har du laget noen nye for i år?
Jeg pleier ikke å ha slikt, men jeg har tatt meg mer tid til å sløve og ikke jobbe med alle slags mulige prosjekter hele tiden.

3. Var det noen som står deg nær som fødte?
Nei, jeg kan vel ikke komme på noen. De fleste av mine jevnaldrende er vel som meg: De er ferdige med unger, og har sendt dem ut i verden. Noen har vel til og med begynt med barnebarn og sånn. Jeg håper selvsagt alvkommet venter noen år, med det, men jeg tror det blir kjempefint, den dagen det skjer. Jeg tror jeg blir en kul bestefar.

4. Døde det noen som stod deg nær?
Om det gjorde! Og det var katalysatoren som gjorde at jeg bestemte meg for flytte tilbake dit foreldrene og familien min bor. Du kan lese mer om det her.

5. Hvilke land besøkte du?
Alvkommet og jeg tok oss en tur til USA i vinterferien. Da vi gikk gjennom immigration på flyplassen i Los Angeles ble vi spurt om vi hadde vært i Kina. For da hadde dette såkalte Kina-viruset begynt å røre på seg. Knappe to uker etter å ha kommet hjem til Norge var helvete i gang over hele verden. Så det var eneste land som ble besøkt denne gangen.Alisha Boe, Håkon Atle Jakobsen og Ashante

6. Hva vil du ha mer av i 2021 som du fikk for lite av i 2020?
Jeg vil ha mer kontakt med venner igjen. Covid-19 satte en total stopper fra å plukke opp vennskap og samvær med gamle venner etter at jeg kom til Fauske. Jeg er i risikogruppen og må derfor være ekstra forsiktig med dette faenskapet. Og så vil jeg ha mer konserter.

7. Hvilke datoer fra 2020 vil du aldri glemme?
30. juni da jeg tok den endelige avgjørelsen og sa ja til jobb ved Nord universitet og, skaffet meg leilighet, begynte salget av den gamle og på toppen av det hele gikk inn til sjefen min og sa opp en jobb som jeg tross alt stortrivdes i.

8. Hva var din største bragd?
At jeg tok avgjørelsen om flyttingen og snudde totalt opp-ned på livet mitt. Mange har sagt det var veldig modig, selv om jeg aldri har tenkt på det sånn. Men det var på enkelte måter veldig ulikt meg. Å ta så store avgjørelser gjør jeg sjelden, selv om også jeg kan skifte ham, av og til.

9. Hva var din største nedtur?
At året ble som det ble. Jeg er en person som trives i mitt eget selskap, og jeg liker å ha hjemmekontor, men det får være grenser!

10. Ble du skadet eller syk i løpet av året?
Jeg har en evig tilbakevendende betennelse i høyre pekefinger, som til tider virkelig gjør meg funksjonshemmet, sånn som i dag da jeg måtte skrive med penn, det var helt umulig! Og så måtte jeg legge løpekarrieren på hyllen igjen da jeg har fått en skade i høyre baklår som gjør at jeg får smerter etter å ha løpt noen få hundre meter. Jeg begynner å gli gammel.

11. Hva var ditt beste kjøp?
Den nye leiligheten på Fauske. Etter salget av den gamle i Molde var over, og alt var ordnet med banken (vel, alt er ikke på plass enda) hadde jeg redusert gjelden min kraftig.

Hognes sofagruppe

12. Hvem sin oppførsel burde feires?
Helsepersonell som, til tross for elendig behandling av myndighetene, står på og gjør sitt beste for oss. Det har jeg alltid ment, og det er godt å se at flere blir enige, i stedet for å bare klage på dem.

Og så Stian og Siri, som gikk above and beyond da de hjalp meg å flytte ut i Molde!

13. Hvem sin oppførsel gjør deg opprørt eller deprimert?
Gjengen som frekventerer Resett og som bruker uttrykk som MSM om media ol. Før internett visste man ikke at naboen eller kollegaen var rablende gale rasister. Det gjør man dessverre nå. Og folk som fortsatt, i fult alvor, støtter Trump.

14. Hva gikk det meste av pengene dine til?
Flytting og hele prosessen rundt det.

15. Hva gjorde deg skikkelig, skikkelig, skikkelig oppstemt?
Da jeg annonserte at jeg skulle flytte fra Molde etter 27 år fikk jeg haugevis av strålende hyggelige meldinger fra folk i byen. Det var godt, for å si det rett ut. Og jeg hadde en komisk bra avskjedsfest på restaurant Glass, som har usannsynlig god pizza, om du skulle trenge tips til mat når du er i Molde.

Avskjedsfest for Hogne på Glass i Molde

16. Hvilke sanger vil for alltid minne deg om 2020?
Blinding Lights – The Weeknd
All on Board – Luke Elliot
Dance Dance Dance – Astrid S

17. Sammenlignet med året før, er du:
a) Tristere eller lykkeligere? Lykkeligere
b) Tynnere eller tykkere? Tynnere
c) Rikere eller fattigere? Rikere

Wow! Tre for tre! Ikke verst.

18. Hva skulle du ønske du hadde gjort mer av?
Lest mer bøker og tegneserier. Har skjerpet meg på tv-serier, dog! Blitt mye mer av det. Skulle også skrevet mer.

19. Hva skulle du ønske du hadde gjort mindre av?
Surfe formløst på nett uten mål og mening. Skal begrense sosiale medier-bruken kraftig, og mest ty til det når jeg skal promotere noe, eller har noe jeg føler er virkelig viktig.

20. Hvordan skal du tilbringe julen?
I fjor skrev jeg at jeg skulle til Fauske for å feire med familien, men at jeg ikke visste om jeg ble hele julen, eller kun selve juledagene. Men det var før jeg visste at jeg skulle flytte til Fauske. Så det blir julaften hos mamma og pappa (inkludert søster m/familie) og 1. juledag hos søster. Og så blir det Fauske-jul, for det er jo her jeg bor. Håper å treffe gamle venner som kommer hjem, men så er det jo Covid-19…

21. Forelsket du deg i 2020?
Svermet for noen, men ingen forelskelse. Men dette er stor framgang fra 2019, altså.

22. Hvor mange one night stands?
De ble etter hvert til more night stands, så svaret er vel 0.

23. Hva var ditt favorittprogram på TV?
Mandalorian! Alvkommet sier at han nå liker TV-Star Wars bedre enn film-Star Wars. Og selv om filmene alltid vil bety mest for meg, så skjønner jeg hva han mener. Denne er bare så bra!

24. Hater du noen du ikke hatet på samme tid i fjor
Sluttet å hate for mange år siden.

25. Hva var den beste boken du leste?
Getting Things Done av David Allen. Jeg tok en repetisjon etter mange år, og det var godt å få en repetisjon av prinsippene rundt det å jobbe mest mulig effektivt. Anbefales.

26. Hva var ditt beste musikalske funn?
Anna von Hausswolff

27. Hva ville du ha, som du fikk?
En forandring i livet. Og en tur til Los Angeles, som jeg rakk akkurat før Covid-19-helvetet brøt løs.

28. Hva ville du ha, som du ikke fikk?
Haugevis av konserter med fotografering, og flere følgere på Instagram. Nå ble det en del konsertfotografering på Moldejazz, om enn i mindre skala, men det var jo så mye mer som stod på planen.

Marte Eberson

29. Favorittfilm i 2020?
Ummm… så jeg film i 2020, egentlig? Alvkommet og jeg var på kino i LA, og det er vel sist gang jeg så en film på kino. Hjemme har det bare blitt tv-serier, og gamle filmer. Så jeg sier Sonic the Hedgehog, som vi så i USA. Det var en fin opplevelse sammen med gutten, under en fin tur. Dessuten var Jim Carrey strålende i den.

30. Hva gjorde du på bursdagen din, og hvor gammel ble du?
Jeg fylte 48 og hadde en særdeles hyggelig kveld på byen på den amerikanske dineren Orlando’s på Fauske, sammen med Lasse og Ellen.

31. Nevn en ting som ville gjort året mye bedre
Flere konserter, og et dødsfall mindre.

32. Beskriv ditt motekonsept for 2020
Jeg går inn på Jack & Jones, finner noe jeg liker, tar det på meg, og spør de som jobber der: «Ser dette ut som jeg fortvilet forsøker å se ut om jeg er 30? Ikke? Da skal jeg ha dette.»

33. Hva holdt deg fra å bli gal?
Hvem sier jeg ikke er gal? Kanskje det å komme hjem til familie igjen.

34. Hvilken kjendis eller offentlig person svermet du mest for?
Ming-Na Wen. Vakker, tidløs ung (seriøst, hun er 57!), gjør skikkelig bad-ass-roller og virker bare særdeles hyggelig mot fans-en. Og så er hun i Star Wars: The Mandalorian! Sjekk denne videoen, hvor hun enda ikke kan røpe at karakteren hennes også dukker opp i sesong 2:

35. Hvilken politisk sak engasjerte deg mest?
Jeg merker at den sittende regjeringens distriktsfiendtlige politikk engasjerer meg mye. Spesielt neglisjeringen og overkjøringen av Nord-Norge. Troms OG Finnmark? Virkelig? Er dere klare over hvor stort det er?

36. Hvem savnet du mest?
Henne. Og alvkommet, som studerer i Oslo.

37. Hvem var den beste nye personen du møtte?
Fikk mange nye hyggelig kolleger i nyjobben, men spesielt en som jeg jobber tett sammen med hver dag. Der hadde jeg flaks og fikk en særdeles hyggelig og oppegående fyr å samarbeide med.

38. Hva var det viktigste du lærte i 2020?
At jeg aldri noensinne skal bytte bank igjen.

39. Sangtekst som oppsummerer året ditt?
We’re afraid of everyone
Afraid of the sun
Isolation
The sun will never disappear
But the world may not have many years
Isolation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen