Dette er 3 Facebook-memer du skal ignorere

Facebook Sosiale Medier

Batman slapping Robin

Så er vi i gang igjen med en ny runde hvor folk poster at alt man noensinne har publisert på Facebook blir offentlig «i dag», med mindre du kopierer og publiserer denne kjedemeldingen. Her er memene på Facebook du skal ignorere.

Aller helst bør du gi folk som poster disse memene en skriftlig ørefik. Om du er i fysisk nærhet bør du gjøre som Batman. Her er de mest irriterende spam-postingene du skal ignorere (evt gi folk fik og den for å poste):

1. «Med denne uttalelsen gir jeg melding til Facebook…»

Hele teksten i runden som går nå er slik:

Med denne uttalelsen gir jeg melding til facebook det er strengt forbudt å avsløre, kopiere, distribuere, eller ta annen handling mot meg basert på denne profilen og / eller innholdet.

Du skal være bra kunnskapsløs om jus hvis du virkelig tror at det å poste en status på Facebook er juridisk bindende på noen som helst måte. Tenk litt før du poster en slik! Men her kommer hovedpoenget:

Ved å lage deg konto på Facebook så har du allerede godtatt at Facebook kan gjøre hva de vil med innholdet du poster!  Siden du neppe leste Facebooks vilkår da du lagde kontoen din, så skal jeg sitere:

Når du deler, publiserer eller laster opp innhold  (…) gir du oss en ikke-eksklusiv, overførbar, viderelisensierbar, royalty-fri og verdensomspennende lisens til å drifte, bruke, distribuere, modifisere, kjøre, kopiere, fremføre eller vise offentlig, oversette og lage avledende arbeid fra innholdet (i samsvar med innstillingene dine for personvern og applikasjoner).

Dersom du ikke ønsker at dette skal skje, må du ikke poste en slik statusposting. Du må forlate Facebook!

2. «Jeg vedder at 5 av mine venner ikke vil…»

Denne har du sikkert sett mange ganger. En av dine Facebook-kontakter har kopiert teksten fra en status noen andre har postet. De handler som oftest om kreft eller psykisk sykdom og depresjon. Etter en lang tekst som beskriver sykdommen avsluttes postingen gjerne med:

«Jeg vedder, uten å være for pessimistisk, av blant mine Facebook-venner vil færre en 5 personer ta seg tiden til å poste dette sin Facebook-vegg for å opplyse om de som har [sett inn valgt sykdom her]. Du behøver bare å kopiere denne teksten å poste din egen status!»

Så ikke bare er vennen din fornøyd med å rope ut: «Hei, se for en god person jeg er som gjør dette!» De utnytter også det at du antagelig vil få dårlig samvittighet. Det er jo ingen som vil bli sett på som en dårlig person som ikke bryr seg om andres sykdom, ikke sant?

Feil! Neste gang noen poster en slik posting, ignorer den. Du gjør verden, Facebook, alle som faktisk lider av sykdommen og deg selv en stor tjeneste. Faktum er at du er en bedre person enn den som postet den opprinnelige meldingen.

Det eneste du forteller omverden ved å dele noe slikt videre er at ikke bare tror du at man kan bekjempe en sykdom eller lidelse ved å poste på Facebook om den, du er ikke villig til å gjøre mer enn det heller. Hvis du virkelig vil vise din sympati med de som lider av kreft, depresjon ol, så donerer du penger til en organisasjon som hjelper disse menneskene. Eller enda bedre: Meld deg som frivillig! Du kan gjerne poste om dette, men da uten å fortelle hvor fantastisk du er, og hvor dårlige mennesker de er for at de ikke gjør det samme.

Å poste slike postinger er antagelig den minst effektive måten å bekjempe en sykdom eller lidelse på! Så slutt med det!

3. «Jeg vil lære elevene mine om hvor kjapt et bilde spres på internett»

Skal du få meg voldelig skal du dele noe slikt fra en velmenende lærer.

Du har garantert sett dem, og de kommer nok tilbake til skolestart igjen. En lærer sier hun vil lære klassen om hvor kjapt et bilde sprer seg på nettet. Så da poster de et bilde av seg selv, som holder et skilt med denne meldingen, og ber alle om å dele det. Og siden du tenker at det er jo viktig å lære barna nettvett, så deler du videre. IKKE GJØRE DET! BARE LA VÆRE!

For det første har lærere gjort dette i snart ti år (og vanligvis er dette falsk og slett ingen lærer). Det er hundrevis av lærere, over hele verden, som har postet dette. Så man behøver ikke flere som gjør det. Vi vet hvor kjapt et bilde spres.

Hvis du vil lære barna om dette, så kan du heller lære dem hvordan de googler og finner fram til alle andre som har gjort dette før deg. Da slår du to fluer med en smekk! Kanskje til og med tre, for du kan samtidig lære barna hvorfor de ikke skal spamme sosiale medier med slikt tøys!

Ja, jeg skrev spamme. For nå har så mange gjort det, at dette blir nå registrert som spam. I tillegg er folk dritleie av det. Så langt færre vil ta å dele det nå enn før, og dermed får det jo motsatt effekt av det læreren håpet på.

Konklusjon: Ikke del videre dette memet!

Sånn. Da kan du poste dette på i statusfeltet ditt på Facebook og jeg vedder på at mindre enn fem av mine ven… *klask* AU! Nå må jeg fike meg selv *klask*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen