Dette er ikke over til sommeren

Meninger

Koronavirus

Jeg ser at mange deler en posting om at i sommer må vi feriere i Norge, for å støtte lokalt næringsliv. Dette er jeg selvsagt ikke i mot, men la en ting være klart: VI KOMMER IKKE TIL Å KUNNE TA SOMMERFERIE I ÅR!

For det første er ikke dette over til sommeren. Glem hyttetur i påsken (alle fordommer venner av meg har mot ‘hyttefolket’ ser ut til å bli bekreftet denne uken der den ene av deres TO foreninger syter om at de må da få kunne dra på hytten i påsken). Glem russetid. Glem konsertene du skulle på. Glem festivaler. Folk som snakker sånn har ikke skjønt hvor alvorlig dette er. Vi har ikke sett starten en gang.

I beste fall vil dette gå i bølger, slik at vi får perioder hvor vi kan la livet gå litt nærmere tilbake til normalen, før det er tilbake til slik situasjonen er nå. Så la oss tenke oss at vi er i en bølge som gjør at det er bra til sommeren. Da må de av oss som ikke allerede har mistet jobben fordi arbeidsgiver er konkurs være nødt til å jobbe for å berge bedriften. Elever og studenter vil måtte ta vårsemesteret i sommer (jeg har blitt fortalt at universitetet i Oslo holder på å planlegge dette). Barnehager må ha åpent fordi foreldrene må jobbe.

Dette er ikke noe jeg dikter opp. Jeg har det siste døgnet pløyd meg gjennom det de fremste eksperter på epidemier og sykdom sier om det som foregår nå. Og selv om dette er vanskelig å forutsi, så er de er alle klare på en ting: Dette vil ta 2-3 år å komme oss over. Ikke bare pga sykdommen i seg selv, men alle ringvirkningene det vil få i samfunnet. De er også klare på at forbedringen vi ser i Kina høyst sannsynlig vil snu fordi vi vil få nye utbrudd. De sier også at dette vil ikke være over før en vaksine er på plass.

En annen skremmende ting er at 40% av de som er innlagte på sykehus i USA nå med alvorlige sykdom pga Corona er MELLOM 29 OG 50 ÅR! 10% av alle som har dødd så langt av sykdommen døde på EN OG SAMME DAG denne uken.

Jeg håper selvsagt at jeg tar feil, og at dere kan le og peke nese av meg på Moldejazz i juli. Men det er så langt ingenting som tyder på at de som har sett store epidemier før, og som jobber med dette, tar feil.

Så vær så snill: Følg rådene fra myndighetene. Dette er ikke tiden for individualisme og egoisme. Dersom jeg kan overleve å ikke dra på treningssenter 3 dager i uken, så kan du overleve en påske uten hytte.

One thought on “Dette er ikke over til sommeren

  1. Den siste setningen er så treffsikker at du kunne ikke bommet på en knappenål en gang!
    For et luksusproblem å ikke få dra på hytta. Sier jeg som ikke eier hytte. Men jeg kjenner det på kroppen at det skal bli godt å få starte på treningssenteret igjen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen