Ed Brill: – Jeg vet at mange vil gi meg skylden

IBM Journalistikk

Ed Brill

Jeg traff og intervjuet tidligere sjef for Notes/Domino og samhandlingsløsninger i IBM, Ed Brill, og lot han få sjansen til å fortelle sin side av historien om IBM og ham.

I mange år var Brill selve personifiseringen av IBMs samhandlingsportefølje, spesielt Notes/Domino, både for kunder og business partnere. Han var som en rockestjerne på Lotusphere, den gamle Lotus-konferansen som i over tjue år fant sted i Orlando i januar, hvert år.

Så ble det noen år hvor han forsvant inn på andre oppdrag i IBM, men plutselig kom han tilbake. Dette gjorde at mange fikk nytt håp for Domino-plattformen. Under hans ledelse var mantra “mobile first,” fulgt av “cloud first,” noe som falt mange tungt for brystet. Og siden IBM annonserte at de ikke lenger skulle gi ut nye versjoner av Notes, bare feature packs for å legge til funksjonalitet, trodde mange at produktet skulle legges ned.

Tidligere i år ble det plutselig offentlig at Ed skulle forlate IBM. Dette sendte sjokkbølger inn i ICS-miljøet. Men det var ikke alle som var lei seg for at Ed skulle forlate IBM. Mange likte ikke avgjørelsene som ble tatt med han ved Domino-roret, og han ble for mange selve symbolet på alt som hadde gått galt med plattformen. Dette er Ed Brill fullstendig klar over.

I intervjuet forteller Ed om hvordan det var å forlate noe som har tatt tjuefire år av livet hans, og hvordan det føles med å ha blitt  gjort til syndebukk.

Lese hele intervjuet her (engelsk)!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen