Er det media som skaper politikerforakt?

Meninger

Jeg skjønner hvorfor politikerne mener at det er media som skaper politikerforakt. For la oss så se hva media har avdekket de siste månedene.

Politikerne har ikke bare systematisk begått skattesnyteri over flere år med triksing med pendlerboliger. De slipper også relativt billig unna med det. Ja, de må betale det de skulle betalt i skatt (det er ikke ekstraskatt når du må betale det du skulle ha betalt), men vi vanlig dødelige ville høyst sannsynlig også blitt straffet med fengsel eller på andre måter.

Både jeg og andre jeg kjenner som i perioder av livet har hatt behov for psykisk helsehjelp har måttet vente lenge, lenge, lenge for å få hjelpen. Ofte har man måttet kjempe med nebb og klør for å få den hjelpen man har krav på. Noe som selvsagt gjør den psykiske belastningen enda verre.

Men ikke politikerne på Stortinget. Neida. For når politikerne så blir tatt for å snyte med disse pendlerboligene, så er dette enormt psykisk belastende for dem. Så belastende at de går til Stortingets ledelse og krever å få psykologhjelp. På skattebetalernes regning. Og de får det. Omtrent på dagen! Uten ventetid. Og du og jeg betaler for det.

Samtidig står politikerne i media og forteller at de egentlig ikke har styring på det som foregår i samfunnet: De kan ikke gjøre noe med tappingen av vannmagasinene. De kan ikke stoppe kraftsalg til utlandet. De kan ikke gjøre noe med matprisene. De kan ikke gjøre annet enn nyttesløse symbolvedtak når det kommer til miljø og klima.

De kan ikke en gang få slutt på lønns- direktørbonansaen i statlige selskap, for «det er det styrene i disse selskapene som bestemmer». Og de kan heller ikke gjøre noe som helst med galopperende og voksende mat- og boutgifter for folk. Vi har negativ lønnsvekst for tiden, folkens.

Nei ,vent litt. Ikke alle. Politikerne på Stortinget har ikke negativ lønnsvekst. For etter alt det jeg har skissert over klarte disse politikerne å gi seg selv en durabelig lønnsøkning før de tok sommerferie. I tillegg til å forsterke en del goder de allerede har. Og etter å ha gjort det ber de oss vanlig dødelige forberede oss på å måtte stramme inn livremma i tiden framover.

Og alt dette skriver media om. Så ja, jeg skjønner at de mener at det er media som skaper politikerforakt…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen