Espen Kraft – DREAMS

Musikk
Omslag til Espen Krafts album DREAMS

Omslag til Espen Krafts album DREAMS

For alle som elsker Stranger Things-musikken.

Espen Kraft lager musikk som høres ut som den kom ut for 30 – 40 år siden. Men det er det mange som gjør om dagen. En av de største hitene de siste årene, Blinding Lights med The Weeknd, er bare en av mange hitlåter med et lydbilde som skriker 80-tallet. Og da Kyle Dixon and Michael Stein fra elektronikabandet band Survive laget musikken til Stranger Things var det som å høre Jan Hammer, Tangerine Dream og 80-talls Hans Zimmer være på fest sammen. Men Espen var mange år før alle disse.

For herr Kraft ga aldri slipp på 80-tallslyden, og ga ut låter som hørtes ut som om de kunne vært hentet fra tiåret som plutselig kom på moten igjen. Og da folk begynte å kjøpe og strømme musikken til Stranger Things lanserte han i 2017 et helt album, stappfullt av herlig 80-tallspop.

I årene etter har han gitt ut nok digitale singler til at han kunne laget minst ett helt album til (jeg vil spesielt anbefale låtene Shoplifting, The Factory og Greyhound). Han har også blitt YouTube-stjerne!

Omringet av sin gedigne samling av 80-tallssynther, 8-bitsmaskiner som Commodore 64 og Atari, gamle data- og musikkblader og samleobjekter sitter han og lager instruksjonsvideoer, analyser og gjennomganger av hvordan han lager musikken sin. Dette har skaffet ham over 80 000 abonnenter.

Les hele anmeldelsen hos Musikknyheter

 

One thought on “Espen Kraft – DREAMS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen