Farvel, Hjertøya

Personlig

Hertøya - Ustikt mot Molde

– Er du sikker på at du fortsatt vil forlate oss? Det var det naboen jeg møtte ute på Hjertøya spurte meg da vi stod i kø utenfor vinduet som fungerer som kioskluke på den gamle bondegården ute på Hjertøya. Molde var på sitt fineste, med 23 grader i luften og 18 grader i havet.

På slike dager drar mange innbyggere i Molde med den offentlige transportbåten kalt Hjertøyruta ut til øyparadiset som ligger midt i fjorden utenfor Molde. Her kan man gå tur, svømme, sole seg og gjøre en rekke andre aktiviteter. Her kan man også se over til Molde og få se byen fra en vinkel man ikke så ofte ser byen.

Du skjønner, jeg har begynt forberedelsene mine før min annonserte flytting fra Molde. Og en del av disse forberedelsene er å besøke favorittplassene mine i Romsdal og omegn, før jeg drar. Og siden dette var nest siste dag med Hjertøyruten for denne sesongen, og været var som det var, var det et selvskrevet valg å dra ut hit.

Slik ser det ut over fjorden til Molde når man står på Husmannsplassen foran den gamle bondegården ute på øya:

Hertøya - Ustikt mot Molde

Det var fjære sjø på dette tidspunktet. Et perfekt tidspunkt å lete etter skjell, krabber og andre skatter i sanden og tangen:Badebukten på Hjertøya

Romsdalsmuseet har en avdeling her ute, hvor du kan se gamle romsdalske bygninger som her hentet fra andre plasser og satt opp her:

Fiskerimuseet på Hjertøya

Her ser vi over til den gamle Husmannsplassen hvor bonden som drev landbruk her ute bodde:

Husmannsplassen på Hjertøya

I dag er det kafédrift i huset ved siden av fjøset. Denne drives om somrene av Hjertøyas venner. En organisasjon av frivillige som også hjelper til med å holde det rent, ryddig og fint ute på Hjertøya.

For noen år siden ble jeg med en venninne ut for å hjelpe til med å drive kaféen i én dag. Dette lagde jeg reportasje om for Romsdals Budstikke, og jeg fikk da overnatte på loftet i huset. Jeg tok dette bildet den kvelden i 2013:

Hjertøya på kvelden

Det var mange folk på øya i går, slik som det pleier å være på sånne dager. Det var også nest siste dag båten gikk utover, så mange ville vel benytte muligheten i finværet.

Her står vi i kø for å vente på båten, som på grunn av Covid-19 bare kan ta med seg 12 passasjerer av gangen:

Kø til hjertøybåten

Heldigvis fikk vi haike med en annen båt siden personene nede til høyre i bildet ringte en venn og fikk ham til å plukke dem opp. Vi VIPPS-et litt penger ved ankomst i Molde sentrum.

Her er vi ombord i båten og ser over til svømmeområdet og stupetårnet på Hjertøya:

Stupetårnet på Hjertøya

Så bar det tilbake til bye igjen. For en sommerdag! Molde, og Hjertøya, leverte igjen! <3

Til Molde med båt

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen