Farvel, Trollkyrkja

Personlig

Fossen i Trollkyrkja

Mitt forsøk på å besøke alle mine favorittplasser rundt Molde og i Romsdal før jeg flytter fortsetter. I dag ble det grottetur. 

I nabokommunen til Molde, Hustadvika, finner vi Trollkyrkja. Denne består av tre kalksteinsgrotter med underjordiske elver og fosser. De to laveste grottene har to nydelige fosser som har et fall på 14 meter ned inn i et basseng av marmor.

Den tredje og øverste hulen består av lange undergrunnspassasjer.

Jeg besøket de to nederste, og største, grottene i dag. Bildene kan du ser her.

Det er veldig kalt innerst i den nederste hulen. Etter en relativ bratt tur opp til grotten, en tur som tok meg 40 minutter, var jeg veldig svett. Heldigvis hadde jeg tatt med meg et klesskift, slik at jeg kunne ha varme og tørre klær på meg da jeg gikk inn i hulen (klikk på bildene for å se dem i stor utgave):

Fossen i Trollkyrkja

Dette er rommet hvor den 14 meter høye fossen strømmer ned i et basseng. Elven fortsetter herfra og til utgangen av grotten. Dette er elven du går langsmed når du går både opp til og ned fra Trollkyrkja:

Marmorbassenget i Trollkyrkja

Når du går inn inngangen på den nederste grotten kommer du inn i komplett mørke, så husk lomme- eller hodelykt! Du kommer til slutt til denne vakre plassen innerst i hulen:

Slutten av hulen i Trollkyrkja

Før du kommer til enden kan du krype gjennom en liten og trang passasje. Denne fører deg til en fjellhylle over marmorbassenget. Denne turen er ikke noe for de med klaustrofobi!

Herfra kan du se fossen fra en helt annen vinkel. Hulen i midten av bildet her er hvor jeg stod for å ta de tre foregående bildene:

Trang fjellhylle i Trollkyrkja

Dette er den midterste hulen, som er den virkelige kirken i Trollkyrkja. Denne hulen har fullt dagslys, men du må forsere en bratt og smal stige for å komme ned hit. Ikke noe for de med høydeskrekk:

Katedralen i Trollkyrkja

Dette er fossen som ramler ned i marmorbassenget som du kan se i de fire første bildene:

Fossefall i Trollkyrkja

Etter å ha kommet ut av hulen gikk jeg ned igjen, kjørte hjem og lagde middag til en kompis av meg og meg selv. Kvelden ble tilbrakt med å prate om alt og ingenting. Fine dagen!

One thought on “Farvel, Trollkyrkja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen