Fem julelåter du burde høre på akkurat nå 2020

Musikk

Julefeiring på innsjøen

Noen sa til meg har om dagen: «Jeg er lei av den samme gamle julemusikken. Hogne, har du ikke noen tips om julemusikk som har kommet ut i år?» Og det har jeg. Her får du de fem julelåtene du burde høre på akkurat nå!

Du finner alle låtene i en spilleliste fra Spotify nederst i denne postingen.

Aurora – Stjernestøv
Aurora - StjernestøvLa oss begynne med det beste. Aurora. Jada, jeg er Aurora-fan på min hals, og så langt har hun ikke gitt ut noe som helst dårlig. Og denne er intet unntak

Det er tittelmelodien på årets julekalender på NRK Super. Jeg har ikke sett på en eneste episode, så jeg vet ikke hvordan den er, men NRK kan sine ting når det kommer til slikt. Alvkommet satt klistret begge gangene Jul i Svingen gikk på TV, og jeg frydet meg jeg også.

Jeg kan tenkte meg til at denne låten passer perfekt til serien, spesielt med tanke på promoen/musikkvideoen. Det begynner litt utypisk Aurora, men halvveis ut i låten er vi i umiskjennelig Aurora-landskap. Det er så vakkert, så vakkert. Det er som man ser stjernestøvet drysse ned over trær, skog og fjell dekket av is, snø og rimfrost. Og så fint det er når Aurora synger på norsk da, dere!

 

Girl in red – Two queens a king sized bed
Gilr in red - Two queens in a king sized bed
Girl in Red er artistnavnet til Marie Ulven Ringheim. Hun har fått stor oppmerksomhet, og masse strømminger, både i Norge og utenlands.

Jeg var litt skeptisk til henne, siden så mange Akersgata-journalister var over seg av begeistring. Sånn skal alltid få alarmklokker til å ringe. Men det jeg har hørt så langt har ikke vært noe jeg har fnyst av.

Og da hun kom med denne julelåten ble jeg overbevist om at dette er ei jeg skal holde øynene enda mer opp for. Teksten her er strålende, og det er en flott melodi, og video.

 

JCY, Minus Manus – Walking in the Air
JCY - Minus Manus - Walking in the AirTemaet fra den geniale animerte filmen The Snowman er et av de vakreste musikkstykkene som noensinne er skrevet. Likevel elsker jeg å høre ulike bands versjoner av den, og den mest berømte, ved siden av originalen, er nok Nightwish sin operatiske heav metal-utgave.

Da de norske produsentene og DJ-ene i JCY (uttales Juicy) fikk med seg Minus Manus på å lage sin egne EDM-versjon var jeg svært skeptisk. Men takket være originalens sterke melodi tok jeg meg i å ha den på hjernen etter å ha hørt på den. Så her er den med!

 

Annie Lennox – Dido’s Lament
Annie Lennox - Dido's LamentGode gamle Annie Lennox. For en stemme, og for noen bra album Eurythmics ga ut på 80-tallet. Nå er hun ute med en jubileumsutgave av julealbumet sitt, A Christmas Cornucopia. Der inkluderte hun en tidligere uutgitt versjon av Dido’s Lament. Dette er en melankolsk arie fra 1600-tallet, hentet fra Henry Purcellls opera fra barokken, Dido og Aenas.

Og du verden så fint og stemningsfullt det er!

 

Kvelertak – Julablot
Kutoppen - Kvelertak - Jul på KutoppenNok rolig og neddempet nå, folkens! Jul er også fest, og det blir ikke mer fest, eller headbanging, enn det man får med Kvelertak.

Selvsagt måtte det komme en Kutopp-oppfølger som foregår i julen. Og hvem ringer man da for å få filmmusikk? Tja… Staysman og sånne greier. Men midt oppi alt det så kommer da Kvelertak og brøler ut om juleblot! Yes! Så hedensk og hardslående skal det være.

Så her er det bare å komme seg opp av stolen, stille seg foran juletreet, og headbange mens du hytter med neven mot stjernen i toppen. Bare hør på refrenget med strykerlydene! Og ikke minst når vokalist Ivar Nikolaisen er julenisse og roper etter julagraut. Dette her hersker!

 

Her er alle låtene i en egen spilleliste:

4 thoughts on “Fem julelåter du burde høre på akkurat nå 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen