Fem julelåter du burde høre på akkurat nå 2021

Musikk
Juletre med fargelys i snø

Julefeiring på innsjøen

Vil du høre julemusikk, men er lei av de du har hørt år etter år etter år? Fortvil ikke, her kommer fem julelåter du bør legge til i julelisten din!

Alle låtene ligger i en spilleliste fra Spotify helt nederst i artikkelen.

Astrid S – Når snøen smelter
Astrid S - Når snøen smelterFor første gang på norsk (såvidt jeg vet) for Astrid S. Jeg har ikke sett den norske innspillingen av Tre Nøtter til Askepott hvor hun spiller hovedrollen, men dette er en nydelig låt, selv om det egentlig er for mye autotune på sangen etter min smak.

Det er vakkert og stemningsfullt, og låten satt på allerede første lytt for meg. Astrid S har en lang merittliste nå, selv om albumet har latt vente på seg. Men det er kanskje ikke nødvendig i disse tider. Men trenger du jule- og vinterstemning er dette låten å sette på.

 

Sigrid – Home to You (This Christmas)
Sigrid - Home To You (This Christmas)Sigrid har gått tilbake til en låt som opprinnelig kom ut i 2019, men har nå gjort den mer julete. Og det fungerer. Folk som har fulgt disse bloggpostingene med musikktips vet at jeg har stor sans for Sigrid, og her kommer både stemme, teft for låter og stemning totalt til sin rett.

Dette er en låt som du bare forventer å høre i scener i en TV-serie hvor den forsmådde sitter og tror julen er ødelagt, mens den hen venter på gjør sitt beste for å komme hjem til den som trer hen er glemt. Bare vent, en TV-serie plukker den opp og gjør akkurat det! I mellomtiden kan du nyte.

 

Phosphorescent – Christmas Down Under
Phosphorescent - Christmas Down UnderKan det bli julestemning av Phosphorescent, som er en dash stoner, en dash indie og en dash Nashville da? Det kan jeg ikke svare på. For min del har denne låten vært en del av mitt musikalske juleteppe i advents- og juletiden siden den kom ut i 2018.

Låten er litt surrealistisk, med pedal steel, vocoder og sin laidback-stil som gir mer assosiasjoner til beroligende remedier som man røyker enn til Aquavit og ribbe. Men en California-jul er jul det også.

 

Ane Brun – Silent Night Before the First Day of Christmas
Ane Brun - Silent Night Before The First Day Of ChristmasNok en artist som er gjenganger i min spalte for anbefaling, men herregud så fint det er å høre Ane Brun synge denne tradisjonelle låten, akkompagnert av strykere og sin egen kassegitar.

Vrien hun gjør med å pense den inn på sin egenkomponerte julelåt The First Day of Christmas er helt fantastisk. Hvis ikke dette gir deg julestemning er du verre enn Grinch-en.

 

Aurora – Walking in the Air
Aurora - Walking in the AirDette er en av de vakreste sangene jeg vet om, og jeg samler på alle versjoner av den jeg kan komme over. Opprinnelig ble den skrevet av Howard Blake til den ultrafantastiske tegnefilmen The Snowman.

Da Aurora bestemte seg for å lage en cover av den til sin sykt vakre konsert i Nidarosdomen med orkester og kor, ble jeg ikke overrasket. Det er en perfekt låt for henne.

Denne versjonen ble senere gitt ut på strømmeplattformen Deezer, etterfulgt av de andre vanlige strømmetjenestene i 2020. Lytt og nyt!

 

Her finner du alle låtene i en spilleliste:

 

Sjekk også ut julelåtene jeg anbefalte i 2020!

 

One thought on “Fem julelåter du burde høre på akkurat nå 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen