Fem låter du burde høre på akkurat nå

Musikk

Natalie Sandtorv

Du sitter kanskje på hjemmekontoer og føler deg ensom? Eller er du i karantene? Eller trenger du bare tips om noe bra og relativt ny musikk? Da får du fem kjempebra tips hos meg her!

Neon Ion – Neon Dreams

Neon Ion - Neon DreamsÅlesunds-kvinnen Natalie Sandtorv har beveget seg veldig bort fra jazzmusikken hun holdt på med før, og har derfor tatt artistnavnet Neon Ion. Det er fortsatt elementer av jazz, men det er like mye elekronika, pop, lounge, soul og en herlig krydring av 80-tallsinspirert disco og club over singelen Neon Dreams.

Dette er solid popmusikk som er hakket mer sofistikert enn mye av den andre popmusikken som man hører om dagen. Veldig amerikansk i sound-en til tider, men en strålende låt jeg har hørt mye på i det siste. Gi den en lytt på Spotify, eller se videoen her:

 

PS! Ja, jeg kjenner Natalie personlig men min anbefaling er basert på at jeg digger låten. Dette er ingen anmeldelse, ei heller en posting som på noen som helst måte er sponset.

Tones and I – Bad Child

Tones and I Bad ChildJeg er skamløs fan av det Tones and I har gitt ut før, inkludert storhiten Dance Monkey. Hun har teft nok til å skrive skikkelig bra hooks og refrenger, og jeg bare elsker den spesielle stemmen. Bad Child er en strålende ballade som jeg tror kan føre til kjempestemning på festivaler (om det blir noen av dem i år da).

Bad Child kan du høre på Spotify. Video her:

The Weeknd – Blinding Lights

WeekendHer er jeg litt sent ute, for denne låten kom ut allerede i november, men den er nummer en over store deler av verden for tiden, blant annet i Norge.

Det var min søster som mente jeg kom til å like denne, og det har hun helt rett i. Dette er så herlig 80-talls med det fantastiske synth-riffet. Sangen har et et oppløftende driv og et refreng som sitter som bæsj i kramsnø.

Akkurat idet du mister troen på ungdommen, fordi de bare hører på over-autotunet jævelskap, så strømmer de denne til toppen av hitlister. Liker!

Du kan høre den på Spotify her og se videoen her:

Aurora – Into the Unknown

Aurora - into the UnknownFørste gang jeg hørte originalen av Into the Unknown skjønte jeg at denne aldri kom til å bli den hit-en som Let it Go fra den første Frozen-filmen ble. Den er for lite fengende, og alt for musikal-aktig til det.

Norske Aurora (som jeg er blodfan av!) sang den ordløse melodien til nordavinden i låten. Hun var til og med på Oscar-utdelingen og sang den stemmen.

Forrige uke ga Aurora plutselig ut sin egen versjon av hele sangen, og den er selvsagt tusen ganger bedre enn originalen, og alle burde høre på den. Nå med en gang!

Röyksopp – Andromeda (Lost Tapes)

Röyksopp - AndromedaRöyksopp har sluttet å gi ut album, men de lager fortsatt musikk og turnerer som DJ-er.

Over de siste to årene har de gravd fram en del musikk som de aldri fikk gitt ut og har postet det på en spilleliste på Spotify som de kaller Lost Tapes.

Forrige uke la de ut låten Andromeda på denne spillelisten, og den er selvsagt skitbra. Bare hør selv.

 

Jeg har også laget en spilleliste for deg med alle låtene på Spotify. Værsågod:

 

Ha en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen