Fem låter du burde høre på akkurat nå #10

Musikk
Sivert Høyem

Jean-Michel Jarre i Brüssel i 2016

Høsten er over oss, og det er på tide med en ny anbefaling av nye og aktuelle låter jeg synes du bør sjekke ut. Kos deg! For det vil du komme til å gjøre!

Madrugada – Nobody Loves You Like I Do
Madrugada - Nobody Loves You Like I DoMange jublet da et av de mest populære norske bandene på 00-tallet, Madrugada, begynte å hinte via sosiale medier og på nettsiden sin om at et mulig comeback var på gang. Til slutt ble konserter og turné for 2022 annonsert, og nå er første smakebit på ny musikk kommet.

Nobody Loves You Like I Do er typisk Madrugada. Stemningsfylt, litt dystert men usigelig vakkert, med Sivert Høyems stemme som legger seg som et fløyelsteppe over vispe-tromming, strykere, synth og en hypnotiserende bassgang. Dette er strålende, og jeg gleder meg til konserter i Spektrum neste år.

Bandet har den siste tiden vært på Nyksund på Langøya i Vesterålen, samme øy som Sivert Høyem vokste opp på. Her har det blitt både fotoshoots og ikke minst video til låten:

Hawkwind – I Can’t Get You Off My Mind
Hawkwind - I Can't Get You Off My MindAhhhh! Jeg kan egentlig aldri husket å ha blitt skuffet over Hawkwind. Helt siden jeg hørte albumet The Hall of the Mountain Grill fra 1974 da jeg gikk på videregående på tidlig 1990-tall har jeg vært fan. Musikken deres kalles spacerock. Det er en merkelig blanding heftig og fengende rock, mikset inn med stonerrock og prog.

Hawkwind har hatt så mange besetninger (selveste legenden Lemmy var med på Hall of the Mountain Grill før han fikk sparken og dannet Motörhead) at selv Yes blir smågutter i forhold. Men Dave Brock har vært med siden starten i 1969 og har styrt skuta. Nå er de ute med sitt 35. album (alt etter hvordan man teller) og det promoteres med denne glitrende låten. Så Hawkwind som du kan få det. Herlig!

James Blake – Famous Last Words
James Blake - Famous Last WordsJames Blake har blitt genierklært mange ganger. Sånn skal man være forsiktig med, men han har i snart femten år kommet med utgivelser som er sykt vakre, skjøre og nydelig å høre på. Han holder seg i samme leia, men klarer likevel å lage nye vrier på det, selv om det vet det er en James Blake-låt du hører på.

I tillegg til å ha vunnet en rekke priser og fått solgt og strømmet musikken sin i hopetall har han jobbet med Kendrick Lamar, Beyoncé, Vince Staples, Frank Ocean og Travis Scott. Men nå har han tatt seg tiden til å lage nytt solomateriale, og Famous Last Words er perfekt høstmusikk!

The War on Drugs – I Don’t Live Here Anymore
The War on Drugs - I Don't Live Here AnymoreThe War on Drugs har gitt meg mye glede det siste tiåret med nydelig poprock. Det er ikke nyskapende eller særlig utfordrende, men det er musikk som det er herlig å bare miste seg selv.

Den nye singelen, som er hentet fra albumet som skal komme i oktober, har også New York-bandet Lucius med på vokal. Det hele har en herlig 80-talls-vibe over seg, slik som Waterboys kunne gjort før de gikk totalt irsk folkemusikk på oss. Synth-linjene som kommer og går leder også tanken over til samme tiår. Mutt Lange nikker nok bifallende. Dette er svært lovende!

Jean-Michel Jarre – The Opening – VR Live
Jean-Michel Jarre - The Opening LiveDen franske synth-helten kom denne uken med et album som inneholder musikk fra et virtual reality-show han hadde i en digital utgave av Notre Dame på nyttårsaften 2020. 75 millioner mennesker fulgte seansen på nett og TV, og Jarre har nå gitt ut de nye versjonene av låtene hans som ble spilt under showet.

Dette her er en skikkelig catchy låt som kunne vært en klubbhit fra et yngre elektronika-band. Låten kom opprinnelig i 2018 som en del av Equinoxe-Inifity-albumet, men er nå gitt ut på single for å promotere «konsert»-albumet og Blu-Ray-en som inneholder hele VR-showet. Og som singel fungerer dette her strålende! Og sjekk videoen under for å se hva dette gikk ut på.

Her er spillelisten med alle låtene på Spotify:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen