Fem låter du burde høre på akkurat nå #11

Musikk Uncategorized
Haley Johnsen

Haley Johnsen

Det er Verdensdagen for psykisk helse i dag. Og er det noe hjelper på psyken er det musikk. Så her har du fem nye og aktuelle låter du burde høre på akkurat nå!

Du finner spilleliste fra Spotify nederst i saken.

Tears for Fears – The Tipping Point
Tears for Fears - The Tipping PointDet er hele 17 år siden sist bandet som hadde gigahits i årene 85-86, og noen mindre hits i 1990, ga ut et album. Du husker dem sikkert: Sowing the Seeds of Love, Shout og Everybody Wants to Rule the World. Strålende pop, og gir du albumene en sjanse finner du mye gull der også.

I årene som har gått har bandet gått fra å være duo til å være kun én av dem og videre til gjenforening og oppløsning igjen. Siden sist har Curt Smith i bandet vært gjesteskuespiller i TV-serien Psych. Her gikk han opp på scenen i en episode og sang Everybody Wants to Rule the World. Men ingen skjønte at det var originalvokalisten som sang den.

Den nye låten er en veldig, veldig pen liten popsang hvor det høres ut som om at de har bare løftet kompet fra akkurat Everybody…. Den blir neppe en like stor hit, men mange, mange burde lytte på den. For det fortjener den.

 

ISÁK – Dárbbašit Du
ISÁK - Dárbbašit DuJeg har alltid likt joik og tribal chanting (i mangel av et bedre norsk uttrykk). Og jeg har hatt sansen for ISÁK, både på scene, hvor vokalist Ella Marie Hætta Isaksen er en humørpille av en danser, og når det kommer til låtmateriale.

Jeg var litt skuffet over andrealbumet, sammenlignet med det første, og synes det er unødvendig å lasse så mye effekter (kall det autotune om du må) på en så bra stemme som Isaksens.

Det er også en del av det på denne splitter nye singelen, men den er såpass fengende og gjør at jeg får rykninger i dansefoten, at jeg skal la det passere. Flott, arktisk og stemningsfullt.

 

MIA, Ane Brun – All I Ever Wanted
Mia SkäringerAne Brun har sammen med Mia Skäringer skrevet en komisk vakker låt kalt All I Ever Wanted. Den heter det til tross for at låten er på svensk, med unntak av akkurat den linjen.

To vakre stemmer, strålende arrangement, fin melodi og en aldeles herlig, nesten pompøs, produksjon, gjør at dette er ståpels i andre potens.

Strålende høstmusikk og en singel å miste seg i. Ane Brun er link på samarbeid, og komiker og skuespiller Mia Skäringer viser seg fra en litt annen side enn vi i Norge har sette henne fra i Solsidan på TV2. Singelen er andre smakebit fra Skäringers debutalbum «Maria» som slippes 12. november. På platen tolker andre artister tekster fra Skäringers bok «En kvinnlig komikers dagbok».

 

Neon Ion – Gold Covered Bliss
Neon Ion - Gold Covered BlissNatalie Sandtorv fortsetter reisen bort fra noise-jazz og improvisasjon til dempet, varm, urban og soulaktig smooth popjazz, med minst én fot i klubb- og elektronikaland

Den nye låten har blitt playlistet på P3s morgenliste. Og det er lett å skjønne hvorfor. Det er en perfekt låt å våkne opp til. Skjønt, den har en særdeles sensuell undertone så den kan garantert passe perfekt til aktiviteter som man gjør før man sovner også.

Anbefales uansett på det varmeste.

 

Haley Johnsen – Goner
Haley Johnsen - GonerJeg traff, fotograferte, filmet og intervjuet Haley Johnsen for seks år siden da hun var og besøkte slekt i Fræna utenfor Molde. Hun holdt en liten privatkonsert på grillfesten slekten arrangerte til ære for henne, og jeg ble imponert over både stemme og framføringen hennes.

I tiden etter har jeg fulgt utviklingen hennes. Hun var for mange år siden med i American Idol, men folk som vil gjøre ting på sin egen måte gjør det sjelden bra der, så hun røk ut. Og det er jeg glad for. Hun har gitt ut flere album og noen EP-er, og ut av pandemien kommer denne lille diamanten.

Dette er popmusikk av ypperste merke, og handler om at hun følte at både tiden og kreativiteten forsvant under pandemien, siden alle spillejobber forsvant som dugg for solen. Men de fantastiske vokalharmoniene, arrangementet og melodien som bare gjør at du får lyst til å høre låten en gang til når den er over, viser at hun gjorde all den frykten til skamme. Flott video ble det også, med en klassisk veteranbil i form av en Mercedes som har tilhørt hennes bestefar.

 

Her er alle låtene i en spilleliste:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen