Fem låter du burde høre på akkurat nå #13

Musikk
Sondre Lerche - Cut music video

Sondre Lerche - Cut music video

Start det nye året med tips om kjempegod musikk som kom ut etter nyttår, eller rett før jul.

Som alltid er det spilleliste på Spotify nederst i artikkelen.

Sondre Lerche – Cut
Sondre Lerche - CutIkke bare er han blant Norges dyktigste låtskrivere og musikere, han er også blant de mest produktive. Fyren bare spyr ut musikk, og hver gang plateselskapet ber han lage jubileumsutgaver av platene sine, eller samlealbum og lignende, så ender det i stedet opp med ny musikk.

1. april i år kommer Sondre Lerche med et flunkende nytt dobbeltalbum, på eggehvit vinyl, og denne uken fikk vi første smakebit i form av singelen Cut. Og for en glimrende låt. Det er en slags miks av Thomas Dolby, Elvis Costello, Steven Wilson og…vel… Sondre selv. Og det må bare høres. Så sett i gang!

 

AURORA – A Dangerous Thing
AURORA - A Dangerous ThingNok en kreativ norsk artist som stort sett bare gir ut kvalitet og nydelig musikk. Denne gangen er det veldig folk-aktig med et aldeles herlig refreng, med vokalharmonier i typisk Aurora-stil og masse, masse ståpels på armene.

Også hun er rett rundt hjørnet med nytt album, og så langt har alle låtene som har kommet fra det vært helt strålende. Gleder meg til å se henne på konsert igjen, men fram til det får jeg ta til takke med den nye singelen. Og det er mer en sann glede.

 

Highasakite – Autopsy
Highasakite - AutopsyJeg må innrømme at selv om jeg har likt det Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu har gitt ut etter at de tre andre… ehh… forlot bandet, har det ikke vært helt oppe der bandet var som kvintett. Men det endret seg med denne låten.

For her har vi et lite mesterverk på hele ni minutter og 53 sekunder. Det hele starter slik vi er vant til med Highasakite. Ganske rolig, med Ingrids vakre stemme, før vi går over til bombastisk perkusjon og en vegg av lyd på refrenget. Men når vokalbiten av låten er ferdig går vi over i en nydelig sekvens med trance ala tidlig 90/00-tall. Den minner meg litt om den lange instrumentalseksjonen de kjørte under sin siste turné, hvor det fantastiske lysshowet deres tok fullstendig av, og det er en fryd og endelig ha det på en strømmetjeneste. Denne vil fungere både på rave, når du jogger eller når du går gjennom et bikkjekaldt Oslo, som jeg gjorde første gang jeg hørte den. Den ble satt på repeat.

Nytt album er visstnok planlagt i år, og jeg håper denne er med. Du vil la deg flyte med av denne, garantert.

 

Art d’Ecco – Desires
Art D’Ecco - DesiresKan noen ringe 1973 og si at et av bandene deres må ha satt seg i en tidsmaskin, skaffet seg et par litt mer moderne synther, og har begynt å gi ut musikk i 2020 og 2021?

Om du liker glamrock fra den perioden, ala David Bowie og T-Rex er dette midt i blinken for deg.

Teksten er om en artist som strever med å holde seg relevant fordi han er i ferd med å byttes ut etter hvert som trender og smak endrer seg. Men sånn ser Art d’Ecco selv ut til å skite loddrett i selv, for dette lyder ikke akkurat 2021. Men takk og pris for det, for god gammeldags glam av ypperste merke er noe vi trenger nå.

 

White Lies – I Don’t Wanna Go to Mars
White Lies Dont Wanna Go To MarsVi holder oss i rockelandskapet. White Lies er en slags litt mer opprocket utgave av Muse, så da de ga ut sitt første album i 2008 var jeg sikker på at de kom til å bli mye større enn de har blitt.

Men kanskje den nyeste singelen kan bøte på det? Selv om sangen overhode ikke er åleglatt har den nok fengende elementer, og et glimrende refreng, som gjør at dette kan fungere som hit og på radio. Det er mer 90- og 00-talls heavy enn 80-talls, selv om de uten tvil har hørt på musikk fra det tiåret også. En strålende låt, som blir siste låt ut i denne runden med anbefalinger.

 

Se alle mine andre befalinger her!

Og her har du spillelisten:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen