Fem låter du burde høre på akkurat nå #14

Musikk
Röyksopp's DJ set at Terminalen

RobynJøje! Snart to måneder siden forrige runde med anbefalinger. Her er fem flunkende nye låter du burde sjekke ut nå!

Som alltid er det spilleliste på Spotify nederst i artikkelen.

The Dogs – Where the Man Beast Crawls
The Dogs Where the Man Beast CrawlsDet norske bandet med Kristopher Schau i spissen har i over ti år nå gitt ut et album første uken i januar hvert eneste år. I år ble det dessverre forsinkelse, og albumet kom ut denne uken.

Noen uker før albumet kom denne singelen ut, og den ga en god forsmak på at The Dogs leverer det de har gjort hele tiden: Drittøff rock som sparker rumpe og med refrenger som sitter, uten at det blir kleint.

Første gang jeg hørte denne låten klikket jeg bare på repetisjonsknappen, for den satt som en kule fra første stund. Anbefaler hele albumet, men gi denne en lytt.

 

Gazpacho – Winter is Never
Gazpacho- Winter is NeverDet norske prog (evt art-rock, om du vil)-bandet Gazpacho har en stor tilhengerskare ute i verden, og blir ofte omtalt av magasiner com Classic Rock Magazine og PROG. De har holdt på helt siden 1996, og når dag som helst kommer de ut med et nytt live-album (Fireworking at St.Croix), med tilhørende konsertfilm på blåstråle.

I den forbindelse har de gitt ut live-utgaven av publikumsfavoritten Winter is Never. Med en dæsj Marillion, litt Radiohead og mye Gazpacho-særpreg er dette en nydelig balladelignende sak som setter seg overraskende raskt. Den burde vært en hit ute blant massene. Og for en nydelig stemme vokalist Jan-Henrik Ohme har. Sjekk dem ut, de har mye bra.

 

Robyn ft. Mapei – Buffalo Stance
Robyn ft Mapei - Buffalo StanceHver gang MTV 80s spiller denne låten av Neneh Cherry sendes jeg rett tilbake til sommeren 1989 da den gikk på repeat overalt. Med Bomb the Bass sin produksjon var dette bare så fett! Siden den gang har jeg sett Neneh Cherry live flere ganger, men i helt andre konstellasjoner enn det hiphop-krydrede dance-popalbumet Raw Like Sushi som denne låten var hentet fra. Hun er fortsatt fantastisk.

Moneymen kan kanskje ikke vinne Nenehs kjærlighet, men Robyn kan. De har vært venner i et par tiår nå, og nå har Robyn og den svenske rapperen Mapei gått sammen og laget en svært tilbakelent og nedstrippet versjon som fascinerer. Slik skal en coverlåt gjøres!

Helene Bøksle – Vegvisir
Helene Bøksle - Vegvisir I løpet av pandemien ble den norske Helene Bøksle så irritert over at vi har begynt å dubbe Astrid Lindgren og andre nordiske filmer og TV-serier til norsk at hun bestemte seg for å slå et slag for det nordiske.

Sammen med Sindre Hotvedt har hun derfor nå realisert et nytt prosjekt hvor hun blander sitt eget uttrykk med tradisjonell nordisk musikk og synger på gammelnordiske språk. Vokalen ble spilt inn i en gammel kirke på øya Hidra, og dersom resten av albumet blir like storslått som den nye singelen gleder jeg meg. En vegvísir er forøvrig en islandsk magisk stav som skal hjelpe den som bærer den å finne veien gjennom storm og dårlig vær.

 

Röyksopp – This Time, This Place…
Röyksopp - This Time, This Place...

Röyksopp sa jo egentlig farvel til albumformatet i 2014 med det strålende albumet The Inevitable End. Men de har de siste månedene gitt ut en rekke digitale singler, og vidoer, av ulike lengde, som er hentet fra et nytt konseptuelt prosjekt kalt Profound Mysteries.

Denne nye singelen er i typisk Röyksopp-landskap, noe som selvsagt er bra, og har vokal av regissør og kunstner Beki Mari.

 

Alle låtene kan lyttes til i spillelisten her:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen