Fem låter du burde høre på akkurat nå #15

Musikk
Röyksopp med synthoppsett og laserlys på scenen på Moldejazz

Nå er det lenge siden sist jeg har kommet med noen anbefaling om fem nyere låter du burde høre på. Men nå har jeg tatt meg sammen, så vær så god! Les, lytt og nyt!

Som alltid er det spilleliste på Spotify nederst i artikkelen.

Röyksopp – Oh, Lover
Omslag til singelen Oh, Lover med RöyksoppRöyksopp kom overraskende ut med nye plater i år. Profound Mysteries I og II kom i vår og på sensommeren, og i november kommer III ut. Som vanlig stappet med chillet elektronika, ispedd fengende pop og EDM-lignende musikk.

Men det beste som har kommet ut av prosjektet er denne singelen, hvor de nok en gang bruker Susanne Sundfør på vokal. Det er låt i svært typisk Röyksopp-stil, men melodien i refrenget løfter den opp til noe helt eksepsjonelt. Det er så følsomt og fint. En av deres beste så langt?

Haley Johnsen – Renegade
Omslaget til singelen Renegade med Haley JohnsenHaley har jeg fulgt en stund etter at jeg overvar en liten stuekonsert med henne i Fræna utenfor Molde, av alle plasser. Hun er amerikaner og har de siste årene gitt ut både album og singler i jevnt tempo, og det har vært artig å følge utviklingen hennes.

Her går hun totalt inn i 80-tallsmodus og leverer en herlig AOR-lignende låt som kunne toppet hitlistene i 1985. Og tatt i betraktning at låter som reelt er fra 1985 topper hitlister i disse dager, så burde det være et godt utgangspunkt. Sjekk også videoen hvor hun går inn i total She-Ra-modus, med tungen plantet godt i munnviken.

Ugress – Where the Streets Once Had the Moves
Omslaget til Ugress-singelen Where the Streets Once Had the MovesOg når vi snakker om 80-tallet: Gisle Martens Meyer, bedre kjent som elektronikaprosjektet Ugress, er nå ute med en singel som er en ren pastisj over Street Machine, som hadde storhiten Street Dance i 1984. Noe selv låttittelen refererer til.

Dette er breakdance-musikk så det står etter, og det er herlig sjarmerende og fengende også. Denne burde alle dansegrupper rundt i Norge som driver på med hiphop og breaking bryne seg på.

¡BangBang Watergun! – Two for Two
Omslaget til ¡BangBang Watergun! sin single Two for Two
¡BangBang Watergun! er 5 unge musikere som nå er ute med albumet Colors, hvor de mikser hip-hop, jazz og rock, Den siste tiden har bandet sluppet flere singler som har høstet god kritikk og blitt listet på blant annet P3s «Best Akkurat nå» og New Music Friday Norge.

Denne singelen var den låten jeg festet meg mest ved da jeg lyttet gjennom albumet. Særdeles fengende og en liten partylåt, som likevel har noen overraskende passasjer.

Muse – You Make Me Feel Like it’s Halloween
Albumomslag til albumet Will of the People av MuseEt band jeg har et litt ambivalent forhold til. Jeg liker motvillig en del av musikken deres, og det er litt barnslig av meg, siden de uten tvil er en av grunnene til at prog som genre fikk et fotfeste igjen på 00-tallet. Samtidig har de vært litt for glatte for meg, selv om jeg digger Knights of Cydonia.

Men med det nye albumet som kom nå på fredag, samt denne herlige singelen, med skikkelig skrekkfilmtema i musikkvideoen, så har jeg bare innsett at det er jeg som er vanskelig, ikke Muse.

Alle låtene kan lyttes til i spillelisten her:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen