Fem låter du burde høre på akkurat nå #17

Musikk
Marte Eberson

Omslaget til Come Around med Marte Eberson

Våren er i gang, også her i nord, så hvorfor ikke også fornye spillelisten din med disse fem anbefalingene. Denne gangen er det mye snacks, altså. Inkludert spilleliste!

Ane Brun – Hands in the Fire
Omslaget til Ane Bruns Songs 2013 - 2023Ikke bare gir Ane Brun ut to samlealbum i dag for å feire sitt tjueårsjubileum som artist. Hun er snart klar for en turné også. Og: Hun gir ut en helt ny låt i dag!

Og for en låt! Den fortsetter utviklingen som hun har hatt på de siste albumene. Det er likevel nye elementer her, og det er herlig å høre henne hele tiden overraske. Bare hør på den rap-lignende sekvensen «There’s something in my bones» som kommer ut av det blå.

Det er masse stemning, og et nesten Röyksopp-aktig komp. Refrenget bare kryper opp ryggraden på deg, med rapp-en og nydelig ordløs vokal i bakgrunnen, med masse strykere og 80-talls synthlinjer et sted baki der. Herrejemini så fint!

 

Marte Eberson – Come Around
Omslaget til Come Around med Marte EbersonLitt av et sammentreff at både Marte og Ane gir ut nye låter på samme dag, siden de har samarbeidet. På den annen side: Keyboardist, sanger og låtskriver Marte Eberson har spilt med de fleste.

Dette er en skikkelig fet låt med et heftig groove, og med ekte instrumenter, spilt live i studio! Refrenget er nydelig, som det skal være på en bra poplåt, og hele lydbildet er bare så fint, hvor bass, gitar, trommer og sparsommelig med keyboard bygger opp låten til noe som minner om en miks av Sade, Lava, og det Marte gjør med pappa Jon i gruppa Eberson. Dette er det mest sensuelle jeg har hørt på lenge. Liker!

 

Highasakite – Thunder in My Heart
Omslaget til Thunder in my Heart med HighasakiteIdet jeg skriver dette går det opp for meg at Marte Eberson jaggu en gang i tiden var medlem av Highasakite også. Dette er rent tilfeldig, jeg sverger!

Coverlåter kan være ymse, og skal man gjøre dem bør man komme med noe nytt i sin tolkning. Det skal jeg hilse å si at Highasakite gjør her i deres versjon av Leo Sayers gamle hit Thunder in My Heart.

Den har Highasakite-sounden og de gjort den til sin egen. Med masse klang, Inger Helene Håviks vakre stemme og lag på lag med synth, ispedd litt gitar, har vi en låt som lett kunne passert som en original fra det norske bandet.

 

Rebekka Bakken – Here Comes the Flood
Omslaget til Rebekka Bakkens single Here comes the floodOg mens vi er inne på nydelige cover-låter som gir låten en vinkling og et nytt liv, så er vi virkelig inne på noe nydelig her. Norske Rebekka Bakken har ute et album nå hvor hun tolker sine favorittlåter, og jeg tror Peter Gabriel må være fornøyd med det hun gjør her.

Originalen er nesten en hellig låt for mange, så hun legger hodet på blokka her, men hun har ingenting å frykte. Gabriels låt er mektig i originalen også, men der originalen har et helt orkester med for å løfte den, trenger Rebekka bare jazz-bandet sitt. Og det fungerer helt strålende.

 

Belle and Sebastian – When You’re Not With Me
Omslaget til Belle & Sebastians single When You're Not With MeBelle and Sebastian er et band som kommer med noen skikkelig bra låter, men når du setter på albumene deres er det masse fyllstoff som ikke er nærheten av å være like bra som akkurat de låtene. Kanskje de en gang i tiden kan sette sammen et av tidenes beste samlealbum?

Dette er en pop-perle av dimensjoner. Den har et heftig driv med gitarer, bass, en rytme som gjør deg glad og så nydelig sunget av Sarah Martin. Og refrenget har en knallsterk melodi som sitter i hjernebarken etterpå. Hadde de bare klart å være så bra hele tiden!

 

Her har du hele spillelisten på Spotify:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen