Fem låter du burde høre på akkurat nå #2

Musikk

Kari Bremnes

Vet ikke helt hva du skal høre på i helgen? Eller trenger du bare tips om noe bra og ny musikk? Her er andre del av min serie om fem låter du burde høre på nå! Fordi! 

Röyksopp – Shine on Like the Stars (Lost Tapes)

Röyksopp - Shine on Like the Stars (Lost Tapes)Röyksopp fortsetter å finne uutgitte skatter i arkivet. Denne gangen har de gravd fram en låt de lagde på tidlig 2000-tall mens de var på turné. Kudos for at de ikke remikser eller «oppdaterer» lydbildet, men beholder uttrykket fra den gang da.

Dette er en strålende og fengende låt, som jeg er overbevist om at jeg har hørt Röyksopp framføre live, eventuelt har de gjenbrukt elementer fra denne i andre låter senere.

På vokal har de den alltids strålende Anneli Drecker, som selvsagt løfter låten enda flere hakk.

Sting & Dave Audé – Don’t Stand So Close to Me

Sting & Dave Audé - Don't Stand So Close to MeAldri livet hadde jeg trodd jeg skulle anbefale Sting i en slik spilleliste, men dette her funker som bæsj i kramsnø!

Låten Don’t Stand so Close to Me var opprinnelig første single fra The Police-albumet Zenyattà Mondatta. Låten vant en Grammy i 1980 og handler om et forhold mellom en ung lærer og en student. I disse dager får tittelen en litt annen mening…

Audé er den DJ-en som har hatt flest nummer én-hits på Billboard Dance Club Songs, og han har virkelig klart å omforme den til en skikkelig fengende klubblåt. Jeg liker spesielt hvordan han har tatt refrenget og gjort det til noe som fester seg i hjernebarken.

Ane Brun – Song for Thrill and Tom

Ane Brun - Song for Thrill and TomDet er fem år siden sist Ane Brun ga ut nytt egenkomponert materiale. Hun har likevel vært flink med å holde seg synlig med album av coversjoner, samt opptredener i TV-programmer og andre plasser.

I vinter kom første smakebit fra det kommende albumet, og nå har hun nylig gitt ut enda en single. Låten handler om et par som er hverandres store kjærlighet, hvor den ene dessverre dør.

Men låten er ikke depressiv. Dette er så nydelig så nydelig. Ikke minst med vokalarrangementet, og den valseaktige pizzicata-instrumenteringen. Hun utvikler seg stadig, Ane.

Kari Lars og Ola Bremnes – Siste skoledag

Kari, Lars og Ola Bremnes - Siste skoledagSøskentrioen er tilbake! Jeg tror det må være tjue år siden sist de ga ut musikk sammen, selv om de har opptrådt her og der. Jeg mener jeg så dem på Ivar Aasen-tunet i 2011. Og da framførte de denne sangen.

Ola Bremnes sa da at det finnes mange låter om viktige hendelser i livet, men slike ting som siste skoledag er det omtrent ingen som skriver om.

Så nå får du en nydelig liten sak, med umiskjennelige vokalharmonier ala Bremnes, som handler om når klassen og lærer skilles for siste gang.  «Det e en stor bit av livet, når man byjnn å tænk sæ om.»

Espen Kraft – Shoplifting

Espen Kraft - ShopliftingDet er mange som ikke liker at band og artister lager musikk som høres ut som den er laget i et helt annet tiår. Du finner mange artikler på nettet som kjefter på grupper som Greta van Fleet for slikt.

Dette er en holdning jeg ikke forstår noe som helst av. Hva er galt med å benytte seg av 60 år med populærmusikalsk historie?

Espen Kraft fortsetter med sin låtrekke med 80-talls synthpop, fylt med nostalgiske minner om arkader, interrail og nå butikktyveri. Dette er en herlig liten sak som setter seg i hjernen etter å ha hørt den. Verden har kanskje gått videre siden 1985, men det gjør ingenting å gå tilbake dit av og til og så lage en hel låt ved hjelp av en Yamaha FS1R (som riktignok kom ut i 1988).

Her har du en spilleliste med alle låtene på Spotify:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen