Fem låter du burde høre på akkurat nå #3

Musikk

Revolt

Ny uke er på gang, og hva er bedre enn å starte med nye låter som du ikke har hørt før? Her er mine forslag til fem nye låter du virkelig burde lytte til!

Revolt – Kyoto

Revolt - Kyoto cover

Guttene i Molde-bandet Revolt er ikke bare i ferd med å avslutte videregående (med unntak av ett medlem som avsluttet i fjor). De har også gjort ferdig en flunkende ny låt som kom ut fredag.

Kyoto er en hardtslående single, som er hakket hardere enn det som det unge bandet har gitt ut før. Men dæven så bra! Og midtseksjonen/broen er verdt hele låten i seg selv!

– Det er en av de røffere låtene i vårt repertoar, sa vokalist Ulrik Bolsønes til meg, kvelden før utgivelsen. – Det er noe vi har hatt lyst til å lage i lang tid.

 

Christel Alsos – The Losing Kind

Christel Alsos - The Losing Kind coverDa Christel begynte å gå elektronisk med sin sykt bra versjon av Glow med Madcon under Hver Gang Vi Møtes på TV2 skrev jeg i en kommentar at dette burde hun gjøre mer av.

Heldigvis har hun gjort det og dette er bare en helt strålende fin låt som er i Robyn-landskap, men med Christels melankoli og fantastiske stemme.

 

Cavego – Rask Gange

Cavego - DovregubbenDisco?!?! DISCO?!?!? Det var i mange år reaksjonen om man nevnte disco. For sjangeren har for mange vært et skjellsord. Men som alle andre musikksjangre har det som regnes som disco også utviklet seg. Her har Norge vært et foregangsland gjennom Those Norwegians, Lindstrøm, Prins Thomas og Todd Terje.

Enter Even Gillebo, med artistnavnet Cavego. Han ga i 2018 ut et strålende album kalt Gudbrandsdalen. Nå er han ute med en EP kalt Dovregubben, og dette svinger som fy! Bare sjekk ut denne låten!

 

JUNO – Jupiter

JUNO - JupiterJeg har sett både JUNO og flere av bandmedlemmene i det unge jazzbandet live flere ganger. Det er herlig å høre at ikke alle som går på jazzlinja ved NTNU blir popmusikere. Ikke noe galt i det, altså, men når man får fremadstormende talenter som dette, som lager en fem-minutters knallåt, med til tider progaktige elementer, så er det bare herlig!

Vokalistene Malin Dahl Ødegård og Thea Ellingsen Grant sine stemmer lager strålende, og til tider kontrastfylte, harmonier. Og instrumenteringen da, kvinne! Ikke så fysen på jazz, sier du? Prøv litt da vel!

 

Tones and I – Ur So F**kInG cOol

Tones and I - Ur So F**kInG cOoLJeg har anbefalt Tones and I før, fordi hun har teft som bare pokker når det kommer til å skrive hooks, låter, melodier og tekster. I tillegg har hun humor og glimt i øyet. Og den stemmen da!

Denne låten er helt utrolig godt produsert, og det er noe Röyksopp-aktig over backingen som ligger under vokalen, som både er arrangert og produsert med et strålende lydbilde. Jeg håper denne blir en sommmerhit.

 

Her har du alle låtene i en spillelist på Spotify:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen