Fem låter du burde høre på akkurat nå #4

Musikk

Astrid S danser på Jugendfest i 2018

Det er helg og det er sommer. Da må man høre på strålende musikk. Så her er fem knallbra låter jeg anbefaler deg å høre på akkurat nå!

Alle låtene ligger i en spilleliste på Spotify som du finner nederst i denne bloggposten. Se tidligere lister her!

Moby – My Only Love

Moby - My Only Love Etter noen cyberpunkrock-plater har Moby gått tilbake til den Moby vi ble kjent med på 90-tallet. Lange lettere monotone låter, med vokallinjer som brukes som instrumenter og herlig varm Moby-synth.

Kjente stier, javel, men det er masse, masse bra på den nye LP-en All Visible Objects. Nå er singelen My Only Love, som er albumets beste spor ute. .

 

Sondre Lerche – Why Would I Let You Go

Sondre Lerche - Why Would I Let You Go

Hvem liker ikke sanger om tapt kjærlighet og den man lot gå? Og hvem liker dem ikke når de er så fantastisk skrevet, framført og produsert som det Sondre Lerche gjorde på denne singelen fra det helt strålende (og kritikerroste) nye albumet Patience?

Dette er uten tvil den beste låten på hele albumet. Refrenget med «And in my mind…» er bare så vakkert og strålende at kun støllinger, sengevætere og folk med dårlig musikksmak ikke blir rørt.

 

Remi Brevik – Summer Rain, Pt II

Remi Brevik - Summer RainJada, Oddbjørn Remi Brevik er en barndomsvenn fra Fauske. Men det er ikke derfor jeg anbefaler denne. Jeg anbefaler den rett og slett fordi det er en knallfin låt, som flere burde lytte til.

Det er en instrumental B-side, som er veldig Pink Floydsk til tider. Det er intro og utro er med lydeffekter av natur og dyr, mens låten er tung elektrisk gitar, litt i David Gilmours gate. Resultatet er en kjempefin låt som jeg må høre én gang til, hver gang jeg setter den på. Bare hør selv i spillelisten nederst i bloggposten.

Luke Elliot – All on Board

Luke Elliot - All on Board

Luke Elliot er amerikaneren som måtte komme til Norge og Sverige for å få gitt ut musikk, og for noen album det har blitt! Årets utgivelse The Big Wind er i landskapet Nick Cave, Madrugada, Tom Waits og Waterboys.

Jeg har spilt og spilt og spilt dette albumet slik at jeg måtte la vinylen hvile litt. Det er så mye bra her, men åpningssporet, som også er utgitt på single, er det klart beste sporet. Så, kom igjen folkens: All on Board!

 

Astrid S – Dance Dance Dance

Astrid S -Dance Dance Dance

Denne overrasket meg skikkelig. Ikke at jeg har hatt noe imot Astrid S, altså. Jeg ga henne en ok kritikk da hun opptrådte på Jugendfest i 2018 (se bildet i toppen av artikkelen) og syntes hun gjorde en god jobb og var særdeles sjarmerende. Men jeg må innrømme at jeg i dag ikke husker noe av musikken, for jeg har ikke hørt på henne i ettertid.

Men her om dagen tipset en venn av meg om den artige nye videoen hennes. Og ikke bare er videoen supersjarmerende (med mer realistisk dialog og skuespilleri enn 95% av norskproduserte tv-serier og filmer), det er en særdeles fengende og kul låt. Vet ikke hvorfor, men jeg blir glad av den. Bare sjekk den ut!

 

Her har du spillelisten på Spotify:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen