Fem låter du burde høre på akkurat nå #5

Musikk

Ane Brun på Starmus i Trondheim

Det er en herlig og chill søndag, så hvorfor ikke ta en lytt på fem aktuelle låter som jeg anbefaler i denne spillelisten? Her er det mye snacks! Du vil ikke tro…

Alle låtene ligger i en spilleliste på Spotify som du finner nederst i denne bloggposten. Se tidligere lister her!

Ane Brun – Honey

Ane Brun - HoneyDenne låten kom for en liten tid tilbake, men denne uken lanserte Ane Brun en nydelig video til fullversjonen av låten.

Dette er en herlig hilsen fra dagens Ane Brun til sitt 18-årige selv, som du kan høre snakke på opptaket, og se avbildet på omslaget. Teksten er full av gjenkjennelse for de fleste av oss som er litt oppi årene, og melodi, arrangement og sang er av ypperste merke.

Dette er en videreføring av musikkuttrykket hun hadde på forrige album, When I’m Free, og siden det var et album jeg ga full score min anmeldelse i 2015 klager jeg ikke.

 

Yello – Waba Duba

Yello - Waba DubaJeg var en av dem som virkelig var positivt overrasket over forrige album, Toy. Det ser ut som at de gamle sveitserne har funnet en ny driv, noe denne glimrende singelen er et tegn på.

Den elektroniske duoen, som har den greie arbeidsfordelingen med at Boris Blank lager musikken alene i studio, og så kommer Dieter Meier innom, lytter, lager tekst og setter sammen vokalene sammen med Boris, har som regel fungert veldig bra. Også nå. Og i sann Yello-tradisjon får du en herlig video.

 

Roger Eno & Brian Eno – Manganese

Roger Eno & Brian Eno - MangeneseBrian Eno har alltid vært foran alle andre, uansett hvilke trender vi snakker om. I tillegg har han produsert og jobbet med noen av verdens største artister.

Nå har broren og han endelig gitt ut musikk under begges egennavn, og i mars kom albumet Mixing Colours. Albumet inneholdt hele 18 nye låter, den ene finere enn den neste. Og i juli kommer det en utvidet utgave av albumet.

Siden mars har brødrene invitert fans til å sende dem videoer som omhandler temaet karantene. Det har mottatt 1800 bidrag, og de sier begge at de er overveldet over både kvaliteten og mangfoldet. Dette skal settes sammen til et større prosjekt, og brødrene går gjennom alle bidragene akkurat når dette skrives.

 

David Gilmour – Yes, I Have Ghosts

David Gilmour - Yes I Have GhostsEn svært annerledes låt enn man er vant til fra David Gilmour. Glem lydeffekter, masse synth og lange gitarsoloer. Her får vi et fullstendig akustisk stykke musikk, med strykere, gitar, mandolin og Gilmours behagelige stemme.

Det er mange som rynker på nesen over nepotisme, men her har han datteren Romany Gilmour med på vokal. I tillegg er låten en del av et lydbokprosjekt som springer ut fra hans kone, Polly Samson, sin roman «A Theatre for Dreamers.» Gilmour sier i presseskrivet jeg har fått at han er overrasket over at ikke flere musikere, forfattere og lydbokopplesere slår seg sammen på denne måten og gjør noe interessant.

Blir det like fint som dette er jeg med på det jeg, altså.

 

Aurora – Exist for Love

Aurora - Exsist for LoveJeg behøver egentlig ikke å forklare hvorfor jeg tar med Auroras nyeste låt på denne listen. Det er Aurora. Ferdig snakka.

At budskapet om at kjærlighet er kjærlighet, uansett, passer jo også fint i disse Pride-tider.

Også den vidoen da!

Her har du hele spillelisten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen