Fem låter du burde høre på akkurat nå #6

Musikk
Lost Girls - Menneskekollektivet

Det er en stille påske, med dårlig vær over store deler av landet, så hvorfor ikke ta en lytt på fem aktuelle låter som jeg anbefaler i denne spillelisten? Her er det mye snacks! Du vil ikke tro…

Alle låtene ligger i en spilleliste på Spotify som du finner nederst i denne bloggposten. Se tidligere lister her!

Greta van Fleet – Broken Bells

Broken Bells - Greta van FleetJada, jeg vet hva mange mener om Greta van Fleet. At de er Zeppelin-kopister som forsøker å høres ut som Rush og så videre (det samme kan sies om Rival Sons). Men ingen andre lager slik musikk i dag, og når det gjøres så gjennomført bra som de gjør det, så lar jeg det glatt passere.

Broken Bells er tittelen på den nye EP-en de ga ut i mars, og tittelkuttet er den offisielle singelen. Personlig synes jeg låten vitner om at de vil videreutvikle lydbildet sitt, og selv om det neppe vil overbevise de som mener det jeg skrev over her, så synes jeg dette er proggete og rocket nok til at det fungerer kjempebra. Strålende låt med herlig gitar, Mellotron og vokal.

Menneskekollektivet – Losing Something

Lost Girls - MenneskekollektivetNorske Jenny Hval har jeg elsket i mange år nå. Hjelpes så mye jeg har hørt på LP-en The Practice of Love. Det ryktes at oppfølgeren er på vei, og et par singler har allerede kommet ut. Men i mellomtiden kan vi nyte albumet Menneskekollektivet av Lost Girls, hvor Jenny og Håvard Volden lager musikk sammen.

Losing Something er aldeles herlig, vakker og stemningsfull med beats, dronete synther i bakgrunnen og elektrisk gitar. Og oppå ligger den nydelige, nydelige, stemmen til Jenny Hval. Dette er elektronika som gir både nostalgi og tanker om nyskapende kreativitet samtidig. Det er uansett noe du bør høre på.

Downes Braide Association – Today

Downes Braide Association - Halycon HymnsKeyboardist Geoff Downes og vokalist Chris Braide slo seg i 2012 sammen som en duo og har siden den gangen gitt fire studio- og ett livealbum. Downes var i sin tid med i The Buggles og skrev Video Killed the Radio Star, og var senere medansvarlig for Asias debutalbum, som var det mestselgende albumet i USA i 1982. Han er i dag medlem av både Asia og Yes, og er ellers svært aktiv i mange ulike samarbeid.

Chris Braide er låtskriver i Los Angeles og har skrevet hit-er og låter for blant annet Beyoncé, Britney Spears, Sia, David Guetta, Lana Del Ray, Christina Aguilera, Kylie Minogue og til filmmusikken til «Vox Lux».

Når disse to slår seg sammen får du glimrende pop-prog, som har solgt overraskende bra. De er nå ute med nytt album, Halycon Hymns, og her får du singelen Today.

Halvor Holter – Help is on The Way

Halvor Holter - Help is on the WayHalvor Holter er keyboardist for Di Derre, men på 90-tallet var han låtskriver, vokalist og keyboardist for bandet Babel Fish som fikk mye oppmerksomhet i norsk media. De hadde også en del suksess med låt som ble brukt i TV-serien Dawson Creek, plasseringer på VG-lista og masse turnering i utlandet.

Nå har Halvor bestemt seg for å gå solo, og album er på vei. Første smakebit er singelen Help is on the Way. Dette er en aldeles nydelig og stemningsfull poplåt ala tidlig 90-tall, fylt med masse keyboards (selvsagt) men også en del artige produksjonsmessige triks. Blant annet spilles det på en sag.

Uansett: Anbefales, og om resten av albumet holder denne kvaliteten gleder jeg meg.

PS! Undertegnede kjenner Halvor Holter og har fotografert plateomslag for Di Derre, men denne anbefalingen er tatt av rent musikalske grunner. Her får ingen gratis vennetjenester, ass. Banna bein! 

Ola Kvernberg’s Steamdome – Devil Worm

Ola Kvernberg's Steamdome - Devil WormÅ se urpremieren på Steamdome, som var et bestillingsverk for Moldejazz, for noen år siden var stort. Da verket senere kom på plate var det bare å kjøpe. Og siden har jeg spilt og spilt den vinylen. Og hørt på via Spotify når jeg har vært ute og jogget eller gått tur.

Ola Kvernberg husker jeg som felegnikker fra nabokommunen Fræna, da jeg bodde i Molde. I dag er han i toppsjiktet i det norske jazzmiljøet, som komponist og multiinstrumentalist. Han lager alt fra musikk til tv-serier og film til bestillingsverk og musikk sammen med Motorpsycho. Nå er oppfølgeren til Steamdome på vei, og han har gitt oss en smakebit i form av en lang single kalt Devil Worm. Og ja, dette er like bra som musikken på den første Steamdome. Sett på, og la deg rive med!

Her har du hele spillelisten på Spotify:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen