Fem låter du burde høre på akkurat nå #7

Musikk
Natalie Sandtorv liggende i en trapp mens hun stirrer intenst inn i kamera

Sommeren er her, og er snart klar for Nord-Norge også. Derfor er jeg, snill som jeg er, klar med en strålende spilleliste med nye låter du burde sjekke ut. Jajamensann! 

Spilleliste på Spotify med alle låtene nederst i postingen.

Mø – Live to Survive
Mø I live to SurviveDanske Mø overbeviste meg da hun holdt ut så lenge hun klarte i et forferdelig uvær under Jugendfest i 2019. Men til slutt måtte sikkerhet komme foran og regnet og vinden gjorde at konserten tmåtte stoppes.

Synd, for hun hadde virkelig fått liv i folk, og det gjorde hun med glitrende popmusikk. Og det fortsetter hun med på den nye singelen I Live to Survive. Dette er en skikkelig glad sommerlåt, med én fot på 2020-tallet og en på 80-tallet. Låten er laget sammen med SG Lewis (Dua Lipa, Victoria Monet, Robyn) and co-skrevet med Caroline Ailin (Dua Lipa, Katy Perry, Ellie Goulding). Sjekk den ut!

 

Jonathan Floyd – Danser på kanten
Jonathan Floyd - Danser på kantenDisco på norsk?!?! Ja, og dæven fleske som det fungerer! Jonathan Floyd var et helt nytt bekjentskap for meg i vår, men jeg har registrert at P3 har vært veldig glade i ham. Men det er bra likevel, altså.

Det er ikke noe revolusjonerende nytt her men av og til er det bare herlig å høre på en låt som setter seg i øregangen og gir selv en lettere spastisk fyr som meg som aldri noensinne danser, selv ikke når ingen ser meg, lyst til å røre på seg litt. Slapp av, det skjer ikke. Men så heftig og kul er denne låten.

 

Sigrid – Mirror
Sigrid - MirrorHurra! Endelig er Sigrid tilbake igjen. Jeg har flere ganger vært panegyrisk i mine konsertanmeldelser av henne, selv om jeg ikke ga full pott da hun vendte hjem til Ålesund høsten 2019. Med sjarm, scenetekke og glitrende moderne poplåter er det vanskelig å skjønne hva man ikke skal like med henne og musikken hennes.

Caroline Ailin, som også er med på første låt i denne listen, er en av medforfatterne på sangen. Låten er selvsagt om girlpower, og det å like seg selv. Det hele blir servert med et refreng som sitter som refreng skal. Og for en herlig video. Om ikke denne blir en storhit er det ikke rettferdighet i verden.

 

Neon Ion – Cold War
Neon Ion - Cold War

Det er ikke bare Sigrid av sunnmørskvinnene som har gått sin seiersgang på YouTube, Spotify og radio denne uken. Natalie Sandtorv sitt Neon Ion-prosjekt er nå ute med single og video. Låten er kalt Cold War og Natalie har følgende å si om den:

– Når man slutter å kommunisere i et forhold skaper man en avstand som driver tankene våre til de verste steder, og din indre sabotør kommer ut. Låta handler om å være i limbo i eget forhold. Der ingen tar standpunkt og ingen er helt ærlige, verken med seg selv eller med hverandre

Fjorårets album Heart Echoes fikk en strålende mottakelse og ble av mange listet opp blant årets beste album i 2020. Aldri endre på en vinnerformel, sies det, og også på Cold War har hun med seg Erlend Mokkelbost som produsent. Resultatet er en varm pop-perle i jazz-rnb-landskap.

 

RebMoe – Not Coming Home Tonight
RebMoe - Not Coming Home Tonight Den særegne stemmen til RebMoe (en slags miks av Stina Nordenstam og Lykke Li) passer perfekt for denne utrolig morsomme og fottappende låten.

Dette er en stemme som har sunget på spor med Tiesto, 7 Skies, Coucheron og Jonas Aden, men de siste to årene er det egen karriere som har stått i fokus.

Forrige singel, Coolest Guy on Campus (om Rebecca Sophie Moe møtte den kuleste gutten på campus da hun studerte ved Cambridge, vet jeg ikke) var en lettere henslengt popdiscolåt. Da er denne mer punkete i stil, men med et EDM-snitt. Det er litt vanskelig å forklare. Sjekk selv!

 

Spilleliste

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen