Fem låter du burde høre på akkurat nå #8

Musikk
Marion Ravn - Ti ville hester

Marion Ravn - Ti ville hester

Det er søndag og kanskje du har tatt ferie. Det er uansett et perfekt tidspunkt og sjekke ut disse fem låtene som jeg anbefaler at du tar en lytt på. Kom igjen! Jeg har til og med laget spilleliste til deg.

Miley Cyrus – Nothing Else Matters
Nothing Else Matters - Miley Cyrus

I år er det tretti (30!) år siden Metallica ga ut albumet som ettertid har fått kjælenavnet The Black Album. Miley Cyrus har blitt en slags dronning for å lage cover av rocke-klassikere og gjøre samarbeid med gamle fjerter, og hun lar ikke anledningen til å feire dette jubileet gå fra seg.

Med hjelp fra en imponerende liste av venner, WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo og Chad Smith har hun laget en overraskende bra cover. Mileys raspete stamme er dritbra, og med Elton John på piano (han synger heldigvis ikke) og Yo-Yo Ma på cello gjør hun en cover slik den skal gjøres: Hun gjør noe nytt med låten. Steike, dette hersker!

 

Marion Ravn – Ti ville hester
Marion Ravn - Ti ville hesterDet er noe med refrenget i denne låten som bare sitter, akkurat slik det skal på en god poplåt. En ting er at det er fengende, men det er noe med klangen i produksjonen (produsent er Ola Gustafsson ) og ikke minst Marions fantastiske stemme.

Jeg hørte denne låten for første gang da hun spilte to intimkonserter på samme kveld i Molde i februar. Allerede da la både alvkommet og jeg merke til den, men med fullt bandkomp kommer den virkelig til sin rett. Dette må da være den perfekte låt for sommerradio?

 

Eberson – Strange Highway
Eberson - Strange HighwayHør for deg at Weather Report, ZZ-Top (70-tallsutgaven), ELP og Mezzophorte lagde en låt sammen. Da får du pappa Jon og datteren Marte Ebersons første smakebit fra andrealbumet til prosjektet Eberson.

Dette prakteksemplaret av en jazzprogrock-single ga meg bakoversveis. «Mener du at folk fortsatt gir ut slik musikk igjen, utenom at du står på en konsert på en eller annen jazzfestival?» tenkte jeg. Pappa Jon har jeg jo vært fan av i årevis. Marte oppdaget jeg først via Highasakite, men det var da jeg så henne live med Ane Brun i fjor at jeg innså for en klaviaturtraktør hun er. Og det viser hun til fulle på denne instrumentalherligheten. Det er catchy som Covid-19! Men her vil du ikke be om vaksine. Du vil be om mer!

 

Ugress – Candyslam Rainbow Massacre
Ugress - Scavenger RoyaleGisle Martens Meyer i Ugress har en rekke prosjekter som han sjonglerer, men hans mest kjente er nok Ugress. I 2002 kom han på andreplass på VG-lista med Resound og på tredjeplass med oppfølgeren Cinematronics, som inneholdt singelen Makina Fifth som gikk mye på NRK Svisj.

Etter dette har Ugress fortsatt å gi ut en haug med musikk, som er en blanding av electronica, EDM, filmusikk, SID-musikk, samples, litt tjuvlån av melodier her og der og med litt Prodigy-aktig rocketendenser. Fra det nye albumet Scavenger Royale har vi denne perlen, som oppsummerer alt jeg beskrev musikken til Ugress som over her. Helt strålende!

 

Silja Sol – Skrubbsår
Silja Sol - SkrubbsårSilja Sol har i flere år vært den helt fantastisk nydelig korstemmen til Aurora på hennes turneer. Seriøst, sjekk konsertopptak på nettet med Aurora, og du vil være helt enig med meg!

I 2017 vant hun Spellemannsprisen for albumet Ni liv, men fortsatte i bandet til Aurora. Nå har hun forlatt Auroras team og satser for fullt på egen karriere. Og dersom dette er forvarselet på hva vi kan forvente oss, gleder jeg meg til fortsettelsen.

Det er en strålende låt med en herlig drømmeaktig produksjon. Som om stemmen kommer fra bakgrunn, sidene og forgrunn samtidig. Og refrenget er aldeles nydelig, med en strålende tekst. Liker!

 

Her er spillelisten med alle låtene:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen