Fem låter du burde høre på akkurat nå #9

Musikk
The Warrior - Aurora

Aurora - into the Unknown

Snart skolestart og jobbstart og alt det der (om du ikke allerede er i gang). Her kan du trøste deg med fem nye låter som jeg anbefaler deg å høre på!

Jean-Michel Jarre – Herbalizer
Jean-Michel Jarre - HerbalizerJean-Michel Jarre feiret nyttårsaften 2020 med å holde en konsert i en virtual reality-utgave av Notre Dame. Han stod i sitt studio i Paris, med VR-briller, og så kunne folk fra hele verden ta på sine VR-briller og delta inne i konserten. Folk kunne da gå rundt i Notre Dame og man kunne også se de andre deltakerne, samt Jarre.

Konserten ble også strømmet på YouTube og en del andre tjenester, og ble også vist på TV rundt om i hele verden. Til sammen så nesten 100 millioner personer konserten.

Jarre har nå bestemt seg for å gi ut et album og en video (Bluray) med musikken som ble spilt. Under konserten spilte han stort sett remiksede utgaver sine gamle klassikere, men det ble også en del fra Oxygene 3 og Electronica-platene. Og akkurat som under turneen for å promotere disse spilte han musikk som aldri har vært utgitt før. Blant annet denne, Herbalizer, som er en strålende elektropop i dansbart EDM-land. Mange som bare har overfladisk kjennskap til Jarre vil nok bli overrasket.

Du kan i videoen til singelen se hvordan det så ut på nyttårsaften da dette ble framført:

 

Steinsdotter – Blood Eagle
Steinsdotter - Blood EagleSteinsdotter kommer fra Åndalsnes men har bodd i London i mange år hvor hun har jobbet som modell, performance-artist, forfatter, komponist og låtskriver.

Hun ga for noen år siden ut en låt hvor hun i videoen tok den helt ut og satt kliss naken i en skog og barberte av seg håret, på ekte, og begravde deretter seg selv i bakken.

Denne singelen kom ut nå i sommer og er en herlig sak som ligger i elektronika-landskapet, med litt r&b i flekkene. Det er en litt mystisk låt og vokalen er strålende. Den har også en nydelig video som kler låten perfekt, og viser hvordan Steinsdotter er som performance-artist.

 

CeCe Evelyn – When August Leaves
CeCe Evelyn - When August LeavesEr du klar til å komme i høststemning? Ikke? Vel, da kan du tenke på en fin sommerkveld, dansende i sakte film langs en strand eller i en skog. For melankolien til tross, dette er en nydelig popsang å bli glad av.

21-årige CeCe Evelyn fra Mjøndalen har så langt som jeg vet bare gitt ut én låt fra før, og dette er den andre singelen. Denne er midt i blinken for dere som liker en blanding av Suzanne Vega og Taylor Swift. Jeg elsker god popmusikk, og dette er popmusikk av ypperste merke. Perfekt radiolåt.

 

Yes- The Ice Bridge
Yes - The Ice BridgeDet er så herlig når flere av mine musikalske helter er ute med ny musikk. Jarre er valgt ut over her, og nå kommer jaggu meg Yes ut med et helt nytt album, hele 53 år siden de ble dannet.

Riktignok er det ingen originale medlemmer igjen, men gitarist Steve Howe var essensiell for gjennombruddet til bandet i 1971, og var gitarist hele 70-tallet og har siden vært med i bandet siden 1995. Vokalist, og en av grunnleggerne av Yes, Jon Anderson har vært ute av bandet siden 2008, og Chris Squire, siste gjenværende originalmedlem døde av kreft for fem år siden.

Denne nye låten er ikke noe revolusjonerende, men en helt strålende prog-låt med deilig synth-fanfarer, en herlig basslinje og strålende gitarspill av Steve Howe (som har produsert det kommende albumet). Vokalist Jon Davison gjør en god jobb og høres nesten ut om Jon Anderson når han synger, selv om ingen slår sistnevnte.

Denne har gått mye på repeat hos meg i sommer, så sjekk den ut.

 

Aurora – Cure for Me
Aurora - Cure for meDenne damen klarer bare ikke å gi ut noe dårlig. På toppen av det hele gir hun først ut låten, med video, og så poster hun noen dager senere dansekurs online, slik at alle skal kunne lære seg dansetrinnene.

Hun har også gitt ut en akustisk versjon av denne låten, men den originale er og blir best. Aurora er best når hun leker seg med studioteknikk.

Cure for Me er fengende og har en herlig flørt med EuroDance og dub i refrenget som gjør at den både er dansbar og vakker.

 

Her er spillelisten med alle låtene:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen