Første sommerhelg i juli

Personlig
Panaroma over Fauske fra Storsteinsfjellet

Hogne Bø Pettersen i midnattsol

Første helgen i juli hadde vi en fantastisk varm helg på Fauske. Og akkurat som i Molde, hvor jeg bodde før, har du en hel rekke muligheter for fysisk aktivitet, og ikke minst det å se vakker natur. Bli med meg på tre turer som jeg tok denne helgen. Både til fots og på sykkel.

Husk du kan klikke på alle bildene for å se dem i stor utgave.

Stige til Kvænflåget fra E6

Første tur denne helgen var fredag kveld og natt til lørdag for å se midnattsolen fra Kvænflåget, et fjellplatå som gir det fantastisk utsikt inn til Saltdal, over Fauske og ut mot Skjerstad og Bodø.

Kvænflåget ligger 1.5 mil utenfor Fauske, sørover langs E6. Stopp ved første rasteplass til høyre etter Kvænflågtunnelen. Parker der, og gå halvveis tilbake mot tunnelen. Da vil du se denne stigen som går opp i mørket og skogen. VÆR FORSIKTIG NÅR DU KRYSSER E6!

Gammel samisk gård ved Kvænflåget

Utsikt på vei opp mot Kvænflåget. Her lå det en samisk gård en gang i tiden, og du ser grunnmuren til høyre i bildet. For en utsikt de hadde!

Legg merke til at det ikke vokser noe som helst skog rundt gården. Det blir påstått at samene gannet (la en forbannelse over) jordene da de måtte dra. Derfor vokser trærne kun rundt gårdsområdet, men ikke på den gamle eiendommen…

Panoramautsikt over Saltenfjorden fra Kvænflåget.

Panoramautsikt over Saltenfjorden fra Kvænflåget.

Hogne Bø Pettersen i midnattsol

Her er jeg på toppen og soler meg i midnattsolen, og nyter utsikten.

Sykkeltur Erikstad- Valnesfjord helsesportssenter og tilbake

Lørdag ble det enda finere og da ble det en sykkeltur fra Erikstad og inn til Valnesfjord helsesportsenter og hjem igjen. Jeg er fornøyd med 26 km/t i snittfart.

Panaroma over Fauske fra Storsteinsfjellet

Søndag stakk jeg opp på Storsteinfjellet, som er en av fjelltoppene som er en del av «10 på topp» på Fauske i år. Da har jeg fem topper så langt. Juhu!

Du kan kjøre til Terminalen på Klungset utenfor Fauske og gå derfra. Det er godt skiltet. Du kan også kjøre til skistadion og så gå asfaltstiene til du kommer til et sauegjerde du må kravle over. Da kommer du inn på stien fra Terminalen.

Det var 30 varmegrader, noe som er svært uvanlig på disse kanter. Og for første gang som jeg kan huske var det vindstille på toppen av fjellet. Jeg var derfor helt dekket av fluer og klegg.

Da jeg var på vei ned fra fjellet møtte jeg to damer, og hun ene b besvimte nesten da hun så meg. Viste seg at jeg hadde blitt bitt av så mange klegg i hodet at det rant blod ned ansiktet mitt. Jeg trodde jeg bare svettet…

Utsikten mot Bodø fra toppen av Storsteinsfjellet.

Utsikten mot Bodø fra toppen av Storsteinsfjellet.

Skogbryn i Fauske-marka

Det er et variert landskap når man går ned fra Storsteinsfjellet, og mange koselig skogbryn.

Lite vann i Fauske-marka

Dette lille vannet, som jeg ikke aner hva heter, er en nydelig plass. Jeg var særdeles fristet til å bade, men siden jeg var alene fulgte jeg reglene for svømmevett, og lot være.

Her har du en liten film av hele den fantastiske utsikten fra Kvænflåget, badet i midnattsol, kvart over tolv om natten:

 

Tror vi sier jeg nailet denne helgen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen