Gud signe Norigs land

Musikk

En rekke sangere fra Romsdal

Min gode venn Kyrre Bjørdal Sæther har klart å få med seg 17 andre musikere fra Romsdal på en nyinnspilling, og video, av «Gud signe Norigs land.» Blant annet Ane Brun!

Kyrre lager mye musikk, egne videoer og er i tillegg dirigent for mannskor. Et kor han forøvrig har tatt ut av komfortsonen mang en gang med å velge låter som ikke er helt tradisjonell kormusikk.

Men dette er vel hans mest ambisiøse prosjekt. Han har fått med seg hele 17 musikere og sangere fra Romsdal med på en versjon av salmen Gud signe Norigs land, med teks av selveste Arne Garborg og melodi av Oscar Borg.

Ikke bare har han produsert, arrangert, sunget og spilt på innspillingen, han har også regissert en musikkvideo hvor alle musikerne er presentert. Dette vet jeg av erfaring er svært arbeidskrevende å få til, og det har nok vært mye svette de siste dagene for å få alt på plass til 17. mai.

Kyrre har gjort en langt mer popete utgave av låten enn du kanskje har hørt den før, men det er slik en coverlåt skal være: Man skal tilføre den noe nytt.

Det er også imponerende å få med seg det stjernelaget vi ser her, ikke minst hyperprofesjonelle og store artister som Ane Brun, Lars Jones og Ole Andreas Silseth (ikke til forkleinelse for de andre som deltar, altså).

Med seg i bandet har han William Pedersen Stavik på akustisk gitar, Bjørn Ove Hagset på bassgitar, Kolbjørn Venaas Jr. på trommer, Vidar Norheim på vibrafon, Odd Arne Halaas på trekkspill og Gunnar Bech på trombone.

På vokal bidrar Ane Brun, Lars Jones, Henning Stranden, Ole Andreas Silseth, Miriam Venås, Odd Arne Halaas, Amtmann Lehts døtre (Marie Midtsund, Ragnhild Barra Wisløff og Marit Moum), Silje Hagen, Liv Karin Lange, Mathias Kalvatsvik, Gunnar Bech og William Pedersen Stavik.

Se videoen og hør den nydelige framføringen her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen