– Han er i hvert fall ikke hestkuk

Musikk
Åge Aleksandersen og Joddski

Begge er veteraner, riktignok innenfor hver sin sjanger, og den ene har en karriere som er nesten et helt liv lenger enn det den andre har. Likevel er det helt tydelig at Åge Aleksandersen og Jørgen «Joddski» Nordeng har funnet kjemien. 

Åge fyller 75 år i dag, 21. mars. Og i dag gir Joddski og han ut singelen Ugress, hvor det er to versjoner av låten. Versjonen kalt Ugress og Villskudd har med Joddski i kjent stil i en egenskrevet rap.

– Hvordan kom dette samarbeidet i gang?

– Jeg begynner bare, sier Åge, med et kjapt blikk bort på Jørgen.

– Det er kort og godt sånn at i fjor vinter satt jeg og jobbet med da som ble denne sangen. Så ble jeg invitert til å spille på hyllestkonserten til Terje Nilsen i Bodø. Pengene skulle gå til fondet som ble etabler etter at han døde. Da jeg så gjennom navnelisten over artister som skulle spille så jeg at Jørgen skulle være med. Det tente en ide hos meg og jeg sendte ham da en tekstmelding.

Jørgen plukker opp historien.

– Da det kom en tekstmelding som sa «Det her er Åge», tenkte jeg selvsagt at det var bløff. «Yeah, right liksom. Dette er Åge. Og jeg er George Bush». Men så ringte han og forklarte tankene som lå bak låten og lurte på om jeg hadde lyst å være med. Å være med på en låte med Åge er selvsagt stort for en artist, så jeg sa ja. Og da jeg fikk tilsendt låten og hørte på den satt den som en kule hos meg. Både tematikken og hele greia passet meg som hånd i hanske, så jeg satte meg rett ned og skrev en tekst. Jeg sprang i studio kjapt og spilte inn og sendte det utkastet tilbake til Åge.

– Teksten forteller om taperne og fariseerne og folk som har falt utenfor. Et ikke ukjent tema i din musikk, Åge.

– Å stå på de svakes side har alltid vært viktig for meg. Jeg tror ikke noe på de som sier at alt er helt fantastisk. For verden er ikke slik at folk går gjennom livet uten å få skrubbsår. Spesielt ikke nå som alt i samfunnet skal være perfekt. Så disse tankene lå i bakhodet mitt da jeg spurte Jørgen om å være med. Og jeg fikk jo tilbake den strålende rappen som passet perfekt.

Les hele intervjuet på Musikknyheter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen