HCL har kjøpt opp IBM Notes/Domino og IBM Connections!

HCL IBM

HCL og IBM

Dermed er det som mange har trodd, og kanskje håpet på, klart: HCL har nå kjøpt hele samhandlingsporteføljen til IBM, inkludert Notes/Domino og Connections! Hva vil dette bety?

Det var natt til fredag 7. desember at avtalen ble kjent. HCL, som i fjor inngikk en avtale med IBM hvor de skulle videreutvikle alle ICS-produktene til IBM (med unntak av IBM Connections) og som har vært hovedarkitektene bak Notes/Domino V10, er verdt 1,8 milliarder dollar! Penger IBM sårt trenger i disse tider.

Produktene HCL har kjøpt er:

  • ppscan for sikker appplikasjonsutvikling
  • BigFix for sikker administrasjon av dine enheter
  • Unica (on-premise) for automatisering av markedsføring
  • Commerce (on-premise) for eCommerce I flere kanaler
  • Portal (on-premise) for digitale løsninger
  • Notes & Domino for e-post og low-code rapid application development
  • Connections for samhandling

Så hva betyr dette for deg som IBM-kunde? Vi i ISBG tror at dette kan være positivt. Det er ingen tvil om at det er mange som mener at IBM har behandlet porteføljen, spesielt Notes/Domino, svært stemoderlig. IBM har delvis innrømmet dette selv i all promoteringen av Notes/Domino V10.

Over det siste året har HCL tydelig vist at de virkelig vil satse på Notes/Domino, og det har skjedd mer på Notes/Domino-fronten over det siste året enn det har skjedd siden 2010. HCL har også vist seg å være langt mer dynamiske og kjappe til å få ting til enn IBM noensinne har vært.

Det er lenge siden det har vært så mye optimisme innenfor Notes/Domino som etter at HCL annonserte alle de nye integrasjonsmulighetene som nå er mulig med Domino V10.

Tidligere har det vært slik at HCL har gjort utviklingen av porteføljen, mens IBM har stått for salg, distribusjon, markedsføring og support. Nå ser det ut til at HCL skal overta alt. Og siden HCL selv eier porteføljen er det enda større grunn for dem å investere og satse.

HCL has også snakket mye om HCL Places. Dette er et produkt, som kjører på Domino, som mange, inkludert undertegnede, tror vil erstatte Notes-klienten på litt lengre sikt. Hva vil denne nye avtalen bety for Notes V11? Jeg vet ikke, men jeg tror fokuset på at Domino skal være en dataplattform for low code development, fokuset på at man skal kunne velge sin egen e-post-klient and fokuset på å få applikasjoner over på mobil og nettbrett, gjør at Notes-klientens framtid ikke er lys. Jeg har tatt feil før, men jeg tror Places vil være veien å gå.

Det har også vært mange som har lurt på hvorfor det skjer så lite innenfor IBM Connections. Dersom HCL kan hive like mye energi inn på å forbedre Connections som de har gjort med Notes/Domino kan det hende vi se mye mer energi her også. HCL Places kan være en fin ting å bake inn her.

Alle detaljene rundt avtalen er ikke kjent enda, men reaksjonene innenfor IBM-miljøet, og IBM Champions-miljøet, er veldig positive.

Og hva vil dette ha å si for brukergruppene. Brukergruppen jeg er leder av heter tross alt IBM Samhandlingsbrukergruppe. Det vet vi ikke enda. Vårt arbeid fortsetter som før, og inntil videre vil vi også opprettholde vårt gode samarbeid med IBM Norge. En av de negative sidene ved dette er at vi kanskje må si adjø til en del IBM-ansatte som vi har blitt venner med opp gjennom årene.

Vi vet heller ikke hva som skjer med IBM Champions-programmet, som jeg er en del av.

En tinger sikkert: Ting har ikke vært mer spennende innenfor samhandling på mange, mange år! Og jeg skal holde deg oppdatert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen