Highasakite på Svømmehallen scene

Musikk
Flammene skytes opp foran scenen og ute hos publikum via fire tårn på Svømmehallen scene i Bodø. Highasakite står på scenen

Highasakite på scenen i Svømmehallen i Bodø, badet i gult lys foran utsolgt konsertsal.

Ingen andre norske artister overgår dette showet. 

For det Highasakite serverer på sin pågående norgesturné må være det ypperste innen lys- og sceneshow som framføres av norske artister. Forrige turne var også en tour de force av et lys- og sceneshow. Men Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu hviler ikke på laurbærene. Årets show er helt nytt og står ikke tilbake fra det de har gjort før. Kanskje tvert imot.

Jeg har sett Highasakite live mange ganger siden Silent Treatment kom ut og satte rekord i antall uker på VG-lista. Visuelt sett har de alltid vært et spennende band. Men mens det de gjorde i indie-pop-tiden var langt mer neddempet er dette showet tilnærmet overdådig. I tillegg har Ingrid utviklet seg veldig som frontkvinne. Der hun før hadde en tilnærmet kjølig distanse til publikum kommuniserer hun nå mer enn før. Både i ord og handling. Hun poserer mens lys- og sceneshowet overøser både publikum og henne med lys og effekter, og drar av og til bandet med seg i disse innøvde positurene. Er det litt pompøst og pretensiøst? Javisst! Fungerer det da? Som sukker og smør på sveler!

Lydbildet er helt annerledes enn da de turnerte som stort band med blåsere og mer akustisk lydbilde. Nå er det langt mer elektronisk, og de eldste låtene er omarrangert for å passe inn i dette formatet. Når det er sagt kommer det under konserten av og til en el-gitar, som spiller tilnærmet akustisk, og det skaper en fin dynamikk i musikken.

Les hele anmeldelsen hos Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen