Hvem sier du ikke kan se midnattssolen på Fauske?

Personlig

Vi ser midnattsol som lyser ned på en topp med lyng, og nakne trær, som såvidt har begynt å springe ut. Det er litt skyer i oransjefargene på himmelen.

Du må bare komme høyt nok, for den ER over horisonten. Så lørdag kveld tok jeg på meg fjellskoene, og gikk opp på Storskarfjellet, som ligger sør-øst for Fauske.

Du følger E6 ut fra Fauske en liten stund, og parkerer. Så er det en fin tur opp. Dersom du deltar i 10 på Topp kan du også markere to poster. Den første på vei opp om du stikker innom Tuva-toppen. Og så oppe på Storskarfjellet, der utsikten er på det fineste.

Vi ser en større snøflekk i en skråning med nakne busker rundt. På toppen av snøflekken ser vi en oransje stripe fra midnattsolen

Det er ikke mye sommer oppå toppen av fjellene her i Salten. Bladene er knapt sprunget ut, og det ligger store snøflekker, som du kan gå på, uten å tråkke gjennom.

Vi ser et lite vann og midnattsolen på himmelen, som speiler seg i vannet. Himmelen er blå og går over i oransje. Vi ser noe skyer på himmelen.

Jeg tok en omvei da jeg så at jeg hadde gått så fort opp (skrytemodus) at jeg ville bli nødt til å sitte på toppen og fryse og vente lenge til midnatt. Da kom jeg over dette lille vannet.

Vi er på snaufjellet, og ser snødekte fjelltopper i horisonten. Lyset fra midnattsolen bak fotografen farger snøen oransje. Det er noen skyer på den blå himmelen.

Utsikt østover, mot Sulitjelma og Sverige.

Midnattsol skinner såvidt over snødekte fjelltopper, og gjennom et lite skylag. Vi ser en liten by ved enden av en fjord, som går over i en innsjø.

Tatt akkurat ved midnatt. Vi ser nordvest (pga sommertid er ikke solen rett nord, slik den egentlig skulle vært 12 på natten). Fauske ligger i midten av bildet, nært havet. Vannet til høyre i bildet er en innsjø, men det er nok mye brakkvann.

En liten video som viser hele Fauske fra toppen av Storskarfjellet. Videoen er skutt fem minutter over midnatt. Jeg bor på den smale biten som leder ut til halvøyen i midten av bildet.

Fint, ikke sant? Om du kommer på besøk får du gratis guidet tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen