Hvordan herskapshus i Molde ble LP

Musikk
Omslaget til albumet The Chateu av Tenderton

Omslaget til LP-en The Chateau of Tenderton

En historie som involverer Julie Bergan, Blu Öyster Cult, Ronnie Le Tekrø og Tenderton.

Og det er Tenderton som er hovedpersonene her. Den norske scenen for progressiv rock er virkelig levende og får stor oppmerksomhet, spesielt i utlandet. PROG, verdens største magasin for progrock har i hvert eneste nummer minst to artikler eller anmeldelser av norske band.

Fysisk

Og Tenderton er et av bandene som har fått oppmerksomhet i utlandet. Bandet er et stjernelag med studio- og livemusikere. De består av Marius Simonsen på trommer og perkusjon, Arild Hammerø på gitarer, Haakon-Marius Pettersen, på keyboards og Morten Kvam på bassgitar. Samtlige musikere spiller både i studio og live for artister som Julie Bergan, deLillos, Jan Eggum, Knut Marius Djupvik, Marte Eberson, Red Hot, Montée, Turboneger og mange flere.

I fjor kom deres andre plate, The Chateau ut på digitale plattformer, men nå er albumet endelig ute på vinyl. Vi snakket med trommis Marius Simonsen mens han var på vei hjem med LP-ene, etter å ha hentet dem.

– Det ser veldig fint ut, sier han fornøyd på telefon fra Oslo.

– Og det føles godt at musikken ikke bare er en slags prosjektbeskrivelse, nå er den her fysisk. Det har et utrolig flott maleri på omslaget utført av Christian Skjønhaug. Han er også selv en fremragende kontrabassist faktisk, men nå har han blitt kunstner heltid.

Tenderton spiller instrumental progressiv rock, og dette er deres andre album. Det første selvtitulerte albumet kom i 2016. Man merker en klar utvikling fra dette, og Chateau er uten tvil et sterkere album, og er en fryd for enhver som liker en blanding av Al Di Meola, Mahavisnu Orchestra, Camel, Motorpsycho og Jean-Luc Ponty, ispedd litt tidlig Genesis og Yes.

– Det er i aller høyeste grad prog det vi holder på med, det er det ingen tvil om, sier Marius.

Chateau i Molde

– Hvorfor valgte dere å gjøre det uten vokal?

– Altså, vi har jo Arild i bandet, som virkelig kan synge, så det er ikke noe i veien for at vi kunne gjort vokal også. Men vi anser dette bandet som et slags fristed fra alt det andre vi holder på med i alle de andre prosjektene vi holder på med. Og i disse er det ofte vokal. Så her åpner vi bare slusene og gjør det vi har lyst til, og akkurat nå er det instrumentalt.

Albumet har tatt navn etter Chateauet i hjembyen til Marius. Chateauet et unikt herskapshus fra 1918 i Parkveien i Molde, med et storslått hageanlegg. Huset er i dag i Romsdalsmuseets eie.

Les hele saken på Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen