Hvorfor er flyselskap så inkompetente på kjernevirksomheten sin?

Kåseri
Millenium Falcon i Disneyland

I dag har jeg brukt 13 timer på å komme meg fra Molde til Kristiansund, en strekning på ca 70 km. Og jeg er nok en gang forbløffet over hvor inkompetente flyselskap er på det som er kjernen i virksomheten sin: Få folk fra A til B mest mulig effektivt.

Altså, rett skal være rett. SAS kunne selvsagt ikke for at det ble så mye tåke på Årø international i Molde at ingen fly kunne lande der. Seriøst, når selv Widerøe ikke tør lande, det VET du at det er ille!

Men her gjør SAS likevel sin første bommert: De sendte flyet vårt, som kom fra Oslo, til Kristiansund. Men i stedet for å trø oss inn i en taxi eller buss til Kristiansund, slik at vi kunne flydd derfra, velger de heller å la flyet ta av fra Kristiansund, for deretter å forsøke å la det lande i Molde igjen. Hvorfor? De som skulle til Bergen med Widerøe, de fikk ta taxi til Kristiansund, og fikk tatt av og kom fram som de skulle. Men ikke oss. Og siden Molde fortsatt var innhyllet i tåke ble det ikke noe av at flyet fra Kristiansund kunne lande der.

Resultat? Jeg ble booket om til et fly som gikk åtte timer senere, med det resultat at jeg ville være i Bodø 11 timer senere enn opprinnelig plan. Da var det bare å forlate flyplassen i noen timer (det er begrenset hvor underholdende det er å sitte på Årø), men først etter å ha bønnfalt om å få komme inn i ankomsthallen slik at man fikk hentet bagasjen sin og sjekket den inn på nytt.

Dessverre la tåken seg bare tettere og tettere rundt Molde, og et par timer før avgang får jeg melding om at avgangen min er kansellert. Og så kommer sparket i ballene: De kommer til å sette meg på buss til Kristiansund! Som de kunne gjort på morgenen! Så da var det bare å komme seg til Årø igjen, nok en gang få låst seg inn i bagasjehallen for å hente bagasjen, sjekke inn og så laste bagasjen over på buss, som tar oss til Kristiansund. Et Kristiansund som nå er innhyllet i tåke…

Lang historie kort: Flyet fra Oslo kunne ikke lande i Kristiansund, så nå ble også avgangen min derfra kansellert. Da var det bare å gå over til ankomsthallen for utlandet(!) for å hente bagasjen. Så var det å stille seg i kø for å få booket seg inn på hotell for SAS’ regning.

Og så kommer saltet til såret: Jeg blir booket om til neste dag. Greit nok, men så legger jeg merke til noe. Jeg skal fly fra Kristiansund i morgen, men ikke til Oslo. Neida, SAS vil sende meg til Bergen. Her skal jeg vente i tre timer, før jeg blir flydd melkerute opp til Bodø. En tur som vil ta over seks timer.

Jeg tror ikke mine egne øyne, og går til SAS-appen og søker opp flyturer fra Kristiansund til Bodø for i morgen. Og gjett hva jeg finner? Flyavgang fra Kristiansund til Oslo, og så til Bodø. En tur som vil ta 3 timer og 5 minutter! Og dette må jeg finne ut av selv! Mens SAS vil sette meg opp på en tur som tar dobbelt så lang tid, og som vil føre til at jeg vil være framme 27 timer etter opprinnelig plan.

Det er dette jeg mener med at flyselskap er overraskende inkompetente på å få folk fra A til B. En skulle jo tro at dette var noe de var gode på, men nei.

Jeg var nok litt strengere enn nødvendig i stemmen til hun bak skranken på flyplassen i Kristiansund, man blir gjerne sånn etter 12 timer med tøys, men jeg ga streng beskjed om at jeg skulle fly via Oslo til Bodø, og ikke på andre måter. Dette har de nå fikset.
Så nå sitter jeg på Sandic i Kristiansund, mens jeg ser at tåken bare blir tettere og tettere. Dere skal se at i morgen sender de meg med buss til Molde fordi flyet fra Kristiansund blir kansellert…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen