Ikke slipp web-designerne til i nettavisene!

Uncategorized

NRK-sak med animasjon som irriterer meg
Kjære nettaviser!  Kan dere være så snille og slutte å prøve å være kunstneriske, edgy og eksperimentelle når dere lager «dyptgående» reportasjer? Dere vet, disse reportasjene hvor du ser et bilde, også må du scrolle og scrolle til du får opp en bildetekst.

Og så må du scrolle enda mer for å få litt mer tekst og et nytt bilde. Og så må du scrolle enda mer for å få enda et bilde med litt tekst på.

Etter en stund kommer det kanskje en animasjon opp. Og da må jeg jaggu meg også scrolle deg gjennom den, før jeg får lese mer av artikkelen. Skjermbildet jeg har lagt ved er hentet fra toppsaken på nrk.no akkurat nå. Jeg måtte scrolle meg gjennom en laaaang animasjon før jeg fikk lese mer.

Til slutt innser jeg at jeg har sittet og scrollet nesten ett minutt, og jeg har enda ikke fått lest særlig mye av selve saken. Dette er punktet hvor jeg lukker saken og heller finner en artikkel som bare lar meg lese den, uten noe fiksfakseri som en designer som ikke skjønner leseropplevelse har kokt sammen.

Ikke vær «eksperimentell» eller fancy. Bare gi oss informasjonen. Ikke lat som at dere er noe annet enn dere er. Det er ille nok at VG og slike tror de er tv-stasjoner. Disse scrolle-til-krampen-tar-deg-sakene dere lager er like irriterende som det er å se dokumentarserier som ødelegges av dramatisk og overdreven musikkbruk.

Vær så snill, nettaviser! Bare lever meg teksten og bildene, og kanskje et lite bildegalleri som jeg kan klikke meg gjennom.

Takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen