Januar- og februar-musikk

Musikk
Kristopher Schau svever i luften på scenen på RaumaRock når The Dogs spiller

Freja the Dragon - Midnight Feelings

Jeg får tilsendt 5-10 e-poster om dagen med forespørsler fra artister og management om jeg kan skrive om musikk de har gitt ut. Så jeg har nå bestemt meg for å velge ut det jeg liker best av det jeg rekker å høre på av det jeg får tilsendt og skrive litt om det. Dessverre ble jeg veldig forsinket nå i 2023, samt at det kom ikke så mye i januar, så her kommer både januar og februar. 

Marion Woodseth – Når taket brenne
Marion Woodseth - Når taket brenneMarion var et nytt bekjentskap for meg i 2022, men da ga hun ut låt som ble spillelistet av P3, flere julelåter og en del annet.

Som så mange andre norske artister går det på dialekt, derav forklaringen på ‘brenne’ uten ‘r’ i tittelen. Dette er en kjempeflott poplåt, intet mer eller mindre, i en mellomgate mellom Sigrid og Sondre Justad. Anbefales.

Og! Musikkvideoen er heller ikke noe tull:

 

Klossmajor – Det er jo bare kødd
Klossmajor - Det er jo bare køddTrestemt(!) rap og sang fra Klossmajor som gir ut sitt andre album i løpet av våren. Dette er tredje singel som gis ut på forhånd, og når man hører den er det ikke noen stor overraskelse at de også har samarbeidet med Ravi på en tidligere låt (Skjønte ikke du var borte).

Såvidt jeg kan bedømme er alt på denne låten spilt inn med ekte instrumenter, og det hele er en slags blanding av chill-out, pop med vokalharmonier og funky hiphop. Presseskrivet bruker ordet groovy, og det er det i aller høyeste grad. Jeg kan levende se for meg dette fungere bra til sensuell dans.

 

Freja the Dragon – Midnight Feelings
Freja the Dragon - Midnight FeelingsÅpningssporet Closer har gått sin seiersgang på svenske P3 og NRK P13 og det har jeg full forståelse for. Nå er det selveste Peter Bjorn and John som er med på låten, men vokalharmoniene og klangen får meg til å tenke på Peter, Paul & Mary.

Den fire spors lange EP-en går ikke nedover etter dette. Midnight er like bra og det er et herlig varmt lydbilde her. Det er en mekanisk og industriell rytme, som ligger veldig dempet, under et teppe av flerstemt vokal og keyboard. Og refrenget… ahh… jeg sukker henført.

Someday er enda mer chill, mens We’re Changing er nesten New Wave og i et langt raskere tempo. En bemerkelsesverdig variert EP, samtidig som det føles helhetlig. Liker!

 

Tuvaband – New Orders
Tuvaband - New OrdersHva får du om du blander Cocteau Twins, Sigur Ros, Velvet Belly og postrock, og blander det sammen? Jo, du får Tuvaband og albumet New Orders.

Tuva Hellum Marschhäuser har gjort nesten alt på albumet selv, og det er bare så jævla fint! Miksen av en nydelig stemme, stemningsfulle låter med masse klang og varm lyd er uimotståelig. Det er vanskelig å trekke ut enkeltlåter, for det hele flyter så svevende og fint. Denne har vært en gjenganger i mine spillelister etter at jeg fikk tilsendt promoeksemplaret. Anbefales på det varmeste!

 

The Dogs – I’m done with fucking I just wanna dance
The Dogs - I'm done with fucking, I just wanna danceThe Dogs, med Kristopher Schau i spissen, er inne i sitt trettende år. Med over 50 singler og ti album bak seg er det lite som tyder på at de begynner å gå på tomgang.

I presseskrivet skriver Schau at om du ikke skjønner denne låten er du stein stokke dum. Da er det flaks at dette bare er rett-fram-hår-på-kjønnsorganet-rock av ypperste merke. Ikke noe komplisert eller vanskelig, bare herlig enkelt. Og en perfekt avslutning på en heller laid back månedsanbefaling denne gangen (om en ikke helt der oppe med forrige single, den glitrende Where the Man Beast Crawls.

Videoen er age-restricted på YouTube.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen