– Jeg ble bedt om å bli med i Yes

Musikk
Steve Hacket spiller gitar på scene, badet i lilla lys

Ex-Genesis-gitarist Steve Hackett var på Bodø Jazz Open, midt mellom de to kraftigste stormene i Bodø så langt i vinter. Jeg møtte ham og vi snakket om det nye albumet, å ha konsert med åndeverden og det å ha Billboard-hits.

Steve Hackett er rolig, avslappet og lite synlig nervøs når vi setter oss i sofaen i backstage-området i Svømmehallen i Bodø. Men når man har turnert i over femti år, spilt for millioner av mennesker, vært med på å lage album som ansees som klassikere, hatt hits på Billboard-lista og gitt ut flere soloalbum siden 1975, er det kanskje ikke så rart.

Ottar fra Bodø inviterte

Hackett har vært i Bodø en gang før.

– Jeg spilte en gang med en akustisk trio, både her og i Tromsø. Å komme tilbake har vært interessant. Været har vært helt ekstremt da. Utrolig fascinerende.

Onsdag kveld holdt han konsert i Svømmehallen, sammen med det ungarske jazz/fusion-bandet Djabe, i forbindelse med Bodø Jazz Open.

– Jeg spiller vanligvis sammen med dem én gang i året. Og så fikk vi invitasjon fra Ottar [Olaussen] om å holde konsert her. Vanligvis spiller jeg sammen med dem om sommeren lenger sør i Europa. Ofte spiller vi i det vi før kalte østeuropeiske land. Det er veldig interessant, for man møter musikere og folk som spiller instrumenter som jeg vanligvis ikke bruker på eget materiale. Det er en kobling mot World Music, som går forbi det vi vanligvis kaller fusion og den slags.

– Hvordan begynte samarbeidet ditt med Djabe?

– Jeg skulle være med på et album med broren min, John Hackett. Det var egentlig hans plate, men plateselskapet mente den ville selge bedre om den ble gitt ut under både mitt og hans navn. En person fra den ungarske distributøren var innom under innspillingen og filmet oss da vi spilte på noen tradisjonelle ungarske instrumenter. Da ble vi invitert med på en plate Djabe holdt på med, samt at vi spilte en konsert med dem i London. Dette var på sent 90-tall/tidlig 2000-tall, men det endte opp med at vi spilte litt på hverandres prosjekter og konserter.

Les hele intervjuet på Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen