Jeg fikk Molderosen!

Personlig
Hogne Bø Pettersen gratuleres av Øyvind Aagard fra rosemkomiteen i det han får Molderosen for 2022 under Moldejazz

Hogne Bø Pettersen skjønner at det er han som skal få Molderosen for 2022 og ser komplett overrasket ut der han sitter i en stol i Peisestuen på Alexandra Hotell i Molde

Ok, jeg er helt satt ut nå og svever. Bakgrunn: Jeg ble i dag bedt av Vera Henriksen i Romsdals Budstikke om å dra for å fotografere vinneren av Molderosen for 2022. Litev viste jeg hva som skulle skje.

Så jeg møtte opp i Peisestua på Alexandra Hotell, klar med kamera. Men etter hvert som begrunnelsen fra juryen ble lest opp, begynte jeg å tenke: «Dette høres merkelig kjent ut. Kjenner jeg vedkommende?» Og så gikk det opp for meg: Det er jeg som får den i år!

Jeg fikk Molderosen!

Molderosen er en årlig utmerkelse som under Moldejazz tildeles en person som har bidratt til å sette Molde på kartet. Vinneren forplikter seg til å sende julekort til turistsjefen hvert år. Det er delt ut ca 70 Molderoser siden 1967 og blant vinnerne finner vi Knut Borge, Terje Mosnes, Bjørn Stendahl, Tine Skolmen, Arild Andersen, Karin Krog, Jan Granlie og Jan Ole Otnæs (så nå er vi TO fauskeværinger som har fått Molderosen!).

Jeg er helt satt ut, rørt og utrolig takknemlig og glad. Jeg har jo bare vært med på Moldejazz og har hatt det utrolig artig, og har tjent litt penger, opp gjennom årene. Og så har dette blitt satt så pris på av folk, fjern og nær. Det er utrolig artig! Så tusen takk til Hege Merethe Gagnat, Cecilie Nogva, Petter Petterson, Ragnar Heggdal, Bjørn Friisvold og Øyvind Aagard.

Her er juryens særdeles underholdende tekst om både prisen, og hvorfor jeg vant:

«Ryktet om slutten på den mye omtalte pandemien nådde også omsider Rosekomiteen, og det gikk etter hvert opp for oss at vi faktisk kunne avvikle et møte – rent fysisk. Og det har vi altså gjort. Med den eneste og viktigste sak på agendaen – hvem som skal tildeles årets Molderose.

Det ble et svært kort møte. Da kandidatens navn kom opp som forslag, ble det spontant nikket rundt bordet: Selvfølgelig – vi har vinneren. Møtet hevet!

Om årets prisvinner har komiteen følgende å si: Vedkommende har i flere tiår bodd i Molde og vært en sann venn av både byen og jazzfestivalen. Etter studier ved det som etter hvert ble hetende Høgskolen i Molde, har vedkommende hatt ulike jobber i radio og avis, samt IT-relaterte stillinger i ulike bedrifter og organisasjoner.

Han – det er en han denne gang – har deltatt aktivt i byens kulturliv og vært synlig både som fotograf og forfatter. Men først og fremst som frilansjournalist i 25 år, med omtale og anmeldelser av jazzfestivalen og musikere ikke bare i lokalavisene Romsdals
Budstikke, Åndalsnes Avis og Sunnmørsposten, men også i media utover det ganske land og til og med internasjonalt. Selvsagt i tillegg til den etter hvert obligatoriske egne bloggen. Han har vært en del av miljøet rundt festivalens egen utgivelse «Fire Flate», der han både med en skarp penn og et fininnstilt kamera har bidratt til dette organets beste kvaliteter, alltid løsningsorientert og godt
forberedt.

Av mer personlige egenskaper kan nevnes at årets prisvinner er kjapp til beins og på sykkel. Det fortelles med krav på sannhet at han en gang kom seg til museet for et etterlengta intervju på under 10 minutt – uten bil og uten forvarsel. Hen er videre kjent for sine fargesterke jakker – den sølvblanke har tidvis gitt pressesjefen grå hår på innendørs konserter….

Etter 27 år i Molde har han nå funnet tilbake til sitt fødested Fauske i Nordland, men har vært i Molde på flere besøk også de seneste år. Han har i tillegg en selvfølgelig plass i komiteen som skal utvikle muligheten for et dokumentasjonssenter for norsk jazz. Det betyr at han fremdeles har en relasjon til Molde. Det er vi alle glade for!

Årets Molderose går til Hogne Bø Pettersen.»

PS! Dersom Vera i Budstikka hevder overfor deg at hun ikke er god til å lure folk, så er det blank løgn!

Bildde av pinen Molderosen som er festet på Hogne Bø Pettersen hvite t-skjorte

Alle bilder: Håvard Bævre Ellingsgård bortsett fra bilde av pin-en, som er tatt av Hogne Bø Pettersen

One thought on “Jeg fikk Molderosen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen