Juleferie

Personlig

Julefeiring på innsjøen

Da begynner jeg straks juleferien min. Jeg skal ha fri seks dager i strekk, som er den lengste ferien jeg har hatt på over to år. Noen fordeler har det vært med å ikke være 100% frilans lenger. Og jeg feirer dette med et minne om en julaftensreportasje fra 2010.

Det var julaften 2010. Mamma og pappa var på besøk, og avkommet skulle feire julaften sammen med oss. Det var haugevis med snø, og minus 20 grader ute. Kort sagt: Drømmevinter og perfekt julevær.

Jeg stakk en snartur innom Romsdals Budstikke, som jeg frilanser mye for. Mens jeg var der ble jeg spurt av nyhetsredaktør om jeg kunne ta turen opp i Moldemarka for å fotografere og snakke med en som skulle feire jul på Øverlandsvannet.

Ove Magnussen, bosatt i Molde,  hadde lillejulaften satt opp teltet sitt på en holme i østre del av vannet. Inne i teltet var det 30 pluss, og her tilberedte han pinnekjøtt over bålet. Utenfor teltet pyntet han, hunden Cali og datteren Silje Marie et tre med kuler. Om kvelden tente han stearinlys på treet.

På spørsmål om hvorfor han gjorde dette, var svaret: – Hvorfor ikke? Vi er så heldige i Molde at naturen ligger fem minutter fra sentrum!

Og han har så rett, og gjentok stuntet to år senere. Dessverre blir det neppe noe av dette i år, da det er meldt regn, sju plussgrader og lite snø.

Reportasjen ble lagt ut på Rbnett før Sølvguttene sang julen inn. Senere på kvelden ble jeg oppringt av Dagbladet og spurt om de kunne få kjøpe bildene. Og det fikk de så klart.

Det ble et flott motiv, som du kan klikke på øverst i denne postingen,

God ferie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen